У ПДАУ відбувся круглий стіл, присвячений протидії гендерно зумовленого насильства

 

У сучасному світі демократії та рівних можливостей дискримінація людей за гендерними та будь-якими іншими ознаками — прикрий пережиток, який інколи нагадує про себе. Саме тому профілактика насильства, дискримінації та знущання серед молоді — важливий аспект виховної роботи, без якого неможливий гармонійний розвиток студентів. 
 
Омбудсмен учасників освітнього процесу Полтавського державного аграрного університету спільно з працівниками психологічної служби ПДАУ за підтримки кафедри маркетингу, факультету технологій тваринництва та продовольства, інженерно-технологічного факультету та кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін організували круглий стіл, присвячений протидії гендерно зумовленого насильства в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».
 
До роботи долучилися і представники Полтавського національного педагогічного університету ім. В. Г. Короленка, з яким нещодавно було підписано договір про співробітництво, а також відомий громадський діяч, радник голови Полтавської обласної ради, випускник ПДАУ Олександр Глазов.
 
Відкрив роботу круглого столу омбудсмен учасників освітнього процесу ПДАУ Олександр Помаз. Вкрай цікава та насичена доповідь Олександра Михайловича стосувалася природи насильства, його історії та сьогодення. Спікер продемонстрував чимало прикладів справжнього варварства, яке наше суспільство отримало у спадок від радянської доби, та яке ми маємо викорінювати у вільній, незалежній, демократичній Україні.
 
Захід проходив у невимушеній атмосфері прямого спілкування з аудиторією, яка, компактно розмістившись навколо доповідачів, брала активну участь у дискусії. Студенти залюбки ділилися своїми думками, переконаннями та життєвим досвідом. 
 
Наступний спікер, громадський діяч Олександр Глазов, перевів дискусію у площину юридичної відповідальності сучасного бізнесу за гендерну дискримінацію в рекламі. Він навів конкретні приклади порушень і їх наслідки для необачних бізнесменів. 
 
Старший викладач кафедри маркетингу, провідний фахівець відділу маркетингу Ігор Лядський презентував аудиторії свої погляди на насильство, булінг і мобінг, які покладено в основу авторської розробки — психологічного гормезису. 
 
Яскравий виступ представниць ПНПУ ім. В. Г. Короленка максимально активізував аудиторію. Студентки спеціальності 231 Соціальна робота (соціальна педагогіка) факультету психології та соціальної роботи Анастасія Шпак та Ірина Олійник під час презентації на тему "Профілактика насильства за гендерними ознаками" доповнили свій виступ інтерактивними вправами, що актуалізували знання та досвід студентів ПДАУ з питань гендерної рівності та протидії насильству. 
 
До засідання круглого столу долучилася керівниця психологічної служби ПДАУ Ірина Плаксієнко, яка завжди готова допомагати учасникам освітнього процесу у вирішенні різноманітних життєвих ситуацій, а також сприяти зниженню емоційної напруги та гармонізації душевного стану.