У ПДАУ відбулося урочисте відкриття інформаційної дошки Григорію Сковороді

 

Творчість і філософська думка нашого видатного земляка червоною ниткою вплетені у душу українського народу і не втрачають актуальності та прозорливості навіть на початку III тисячоліття. Тож ми, вдячні нащадки, маємо вшановувати пам'ять великого українського просвітника-гуманіста Григорія Савича Сковороди!

Полтавський державний аграрний університет і ГО "Студентська республіка" за підтримки виконавчого комітету Полтавської міської ради й Полтавської обласної організації Національної спілки художників України встановили на фасаді першого навчального корпусу (приміщення колишньої Полтавської духовної семінарії) інформаційну дошку на честь 300-річчя від народження Григорія Сковороди.

Відкрила урочистий захід проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара, яка зазначила, що 50 років тому ця вулиця була названа на честь Григорія Сковороди, а інформаційна дошка допоможе кожному полтавцю чи гостю міста дізнатися про людину, чиє ім'я увіковічнено у цій назві. Було б добре, щоб усе більше полтавців мали змогу дізнатися, на честь кого названі вулиці, провулки та площі в нашому місті. Нехай цей приклад стане доброю традицією для нашого міста.

Далі пролунали виступи в. о. ректора ПДАУ Валентини Аранчій, завідувача кафедри захисту рослин Віктора Писаренка, лідера Республіканського руху на Полтавщині Олега Слизька, голови Полтавської обласної організації національної спілки художників України Юрія Самойленка та автора художньої концепції інформаційної дошки Андрія Науменка. До відкриття інформаційної дошки долучився і керівник Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА Євген Кончаковський.

Подія зібрала багато поціновувачів і шанувальників творчого доробку видатного філософа, а також привернула увагу полтавських ЗМІ. Нам приємно, що постать Григорія Сковороди цікавить українців і досі впливає на формування свідомості нашого народу.