У ПДАУ відбулася презентація компанії Bayer

 
5 березня на території Полтавського державного аграрного університету для студентів і викладачів відбулася презентація міжнародної компанії Bayer, що працює у різних галузях, зокрема сільському господарстві.  Представники компанії розповіли про основні цінності, цілі та перспективи діяльності Bayer в Україні та можливі точки співпраці із закладами вищої освіти. Взагалі це не перша зустріч колективу ПДАУ зі співробітниками компанії, серед яких, до слова, чимало випускників нашого Університету.
 
Відкрив зустріч ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич, який відзначив стрімкі зміни тенденцій на аграрному ринку, активне залучення IT-технологій та інших інноваційних напрямів, які ще вчора здавалися науковою фантастикою. Він з гордістю підкреслив, що важливий внесок у кадрове забезпечення аграрної галузі робить наш Університет, студенти якого мають змогу вивчати найактуальніші спеціальності та опановувати необхідні у ХХІ сторіччі знання та навички. Попри війну Україна розвивається, а її людський потенціал дає підстави впевнено дивитись у майбутнє.
 
Потім директор навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології ПДАУ Микола Маренич наголосив на тому, що образ сучасного агронома давно вже не відповідає загальноприйнятим стереотипам. Досягнення науки й техніки перетворили аграрні спеціальності на сучасні професії, цікаві молоді та суспільству.
 
Далі  були цікаві та змістовні виступи представників компанії Bayer. Про компанію та її соціальні проєкти розповіла Юлія Тірошко, інформацію про діяльність департаменту по роботі з персоналом оприлюднила Анна Орловська, вкрай актуальну тему селекційних випробувань озвучили Андрій Блоха та Віталій Саєнко, про виробництво насіння розповів Ярослав Бєлов, комерційну діяльність компанії висвітлив Данило Лютий, на перспективах цифрових рішень «climate field view» зосередив увагу присутніх Юрій Коваленко, вкрай актуальної теми охорони праці та навколишнього середовища торкнувся  Олександр Чумак.
 
Дякуємо нашим шановним гостям і всім учасникам зустрічі за  насичену роботу, обмін думками та пошук спільних інтересів між компанією Bayer і Полтавським державним аграрним університетом!