У ПДАУ пройшов чемпіонат України з шахів

 

Якісна матеріально-технічна база та професійність викладачів Полтавського державного аграрного університету дає змогу організовувати та проводити різноманітні заходи всеукраїнського та міжнародного рівнів, зокрема й спортивні змагання. Саме тому з 24 до 31 травня 2023 року на базі ПДАУ проходив чемпіонат України з шахів у трьох дисциплінах (класичні, швидка гра та бліц) серед юнаків і дівчат до 14 років. 
 
Така визначна подія для Полтавської шахової спільноти стала можлива завдяки зусиллям начальника Управління молоді та спорту Полтавської ОВА Марини Трохименко, президента Полтавської обласної федерації шахів Григорія Щербова, ректора Полтавського державного аграрного університету Валентини Аранчій і полтавських підприємців-благодійників. 
 
У змаганнях взяли участь шахісти й шахістки Полтавської, Київської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької, Івано- Франківської, Вінницької, Чернігівської та Кіровоградської областей, а також міста Києва.  За перебігом турнірних партій весь світ спостерігав завдяки онлайн-трансляції. 
 
У змаганні з класичних шахів серед дівчат і хлопців перемогу здобули кияни. Кращими серед шахістів з Полтавської області стала другорозрядниця з міста Кременчука Марія Парфілова (6-те місце), а серед хлопців — кандидат у майстри спорту Мурад Бабаєв (5-те місце) з Полтави. 
 
У змаганні з швидкої гри серед дівчат знову перемогла киянка, а серед хлопців — спортсмен із Хмельницької області. Кращою серед шахісток Полтавщини стала другорозрядниця Марія Парфілова (6-те місце); серед юнаків — кандидат у майстри спорту Мурад Бабаєв (5-те місце). 
 
У змаганні з бліцу знову перемогли шахісти та шахістки з Києва та Київщини. Кращою серед шахісток Полтавської області стала першорозрядниця з міста Кременчука Анна Здоровець (7-ме місце), а серед хлопців кращим став кандидат у майстри спорту з Полтави Мурад Бабаєв (3-тє місце). 
 
Тренери та гості турніру відмітили високий рівень заходу та подякували адміністрації ПДАУ за сприяння у його проведенні.