У ПДАУ пройшла лекція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом

 

Щороку 24 березня відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Дата обрана не випадково, адже саме в цей день 1882 року Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування туберкульозу, а людство отримало дієвий інструмент у боротьбі з цією хворобою. 


Саме до цього дня голова профспілки Полтавського державного аграрного університету Юлія Радочіна організувала для студентів різних спеціальностей навчальну лекцію з питань профілактики туберкульозу. До проведення заходу люб'язно долучилася лікар-фтизіатр, завідувачка Консультативно-діагностичного відділення № 1 Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, лікар вищої кваліфікаційної категорії Катерина Матвієнко. Вона розповіла про цю надзвичайно актуальну тему, оскільки навіть у ХХІ сторіччі туберкульоз продовжує забирати людські життя. Тож молодь має знати про це захворювання й методи його профілактики.

 

Студенти із цікавістю послухали цю важливу лекцію та поставили низку запитань спікерці, на які вона надала фахові та розгорнуті відповіді.