У ПДАУ навчатимуть студентів за новою спеціальністю

Відтепер Полтавський державний аграрний університет навчатиме студентів туристичній справі. З цією метою рішенням Вченої ради Полтавського державного аграрного університету на факультеті обліку та фінансів відкрили нову спеціальність 242 Туризм.  Набір студентів на навчання відбудеться вже цього року.

Метою освітньо-професійної програми «Туризм» у ПДАУ є підготовка висококваліфікованих фахівців, які володіють ґрунтовними знаннями та практичними навичками у сфері туризму та застосують їх на практиці при управлінні суб’єктами туристичної діяльності, організації туристичного обслуговування, реалізації туристичної продукції тощо.

Зокрема, під час навчання студенти отримають знання в галузях:

  • географії та історії туризму;
  • туристичного краєзнавства та країнознавства;
  • організації екскурсійної діяльності та готельно-ресторанної справи;
  • інформаційних систем і технологій у туризмі;
  • економіки туризму;
  • державного та муніципального управління у сфері туризму;
  • правового регулювання та безпеки туристичної діяльності.

Перевага підготовки фахівців туристичної галузі в ПДАУ полягає у поглибленому вивченні кількох іноземних мов, – англійської, німецької, польської – що забезпечить високий рівень підготовки та конкурентоспроможність на ринку праці. А оскільки Полтавщина має високий потенціал в реалізації зеленого та екотуризму, то під час навчання на спеціальності, особливу увагу приділятимуть саме екологічному та сільському зеленому туризму. Крім того, студенти зможуть обрати дисципліни на вибір, де розглядатимуть питання спортивного, лікувально-оздоровчого, ділового, фестивально-подієвого, гастрономічного, шкільного, молодіжного та інших напрямів туристичних послуг.

Широке коло партнерів, з якими співпрацює Університет, дозволить здобувачам освіти підкріплювати свої теоретичні знання під час виробничих практик у туристичних компаніях, органах управління туризмом, музеях тощо.
По завершенню навчання на спеціальності 242 Туризм, майбутні випускники зможуть реалізувати себе в туристичних агентствах та компаніях, в державних структурах, стати самозайнятою особою.
Важливо, що вартість навчання за спеціальністю 242 Туризм в ПДАУ є нижчою порівняно з іншими регіональними ЗВО.

Упродовж останніх десятиліть спостерігається стрімкий розвиток туризму: як зовнішнього так і внутрішнього. Через це посилюється необхідність в кваліфікованих кадрах, які можуть забезпечити організацію комплексного туристичного обслуговування.
Саме в Полтавському державному аграрному університеті можна здобути якісні знання та практичні навички із затребуваної нині спеціальності, які допоможуть реалізувати себе та побудувати успішну кар’єру!