У ПДАА відкрили меморіальну дошку Віктору Івановичу Сазанову

1 вересня, в День знань, у Полтавській державній аграрній академії було відкрито меморіальну дошку видатному вітчизняному вченому і методологу, безпосередньому учаснику організації Полтавського сільськогосподарського політехнікуму, викладачеві та керівникові секції Дослідної справи на агрономічному відділенні Віктору Івановичу Сазанову.

Про велику наукову спадщину, його активну участь в організації Полтавського сільськогосподарського політехнікуму, нинішньої Полтавської державної аграрної академії говорили проректор з науково-педагогічної, наукової роботи, кандидат сільськогосподарських наук, професор кафедри землеробства і агрохімії, Заслужений працівник сільського господарства України М.М. Опара; доктор сільськогосподарських наук, професор, Заслужений працівник сільського господарства України, член-кореспондент НААН, керівник Центу історії аграрної науки, директор Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН України В.А. Вергунов; доцент кафедри екології, навколишнього середовища та збалансованого природокористування ПДАА В.М. Самородов; головний редактор газети «Вечірня Полтава» В.П. Марченко.

Наукові праці В.І. Сазанова високо оцінені видатними вченими-аграріями М.І. Вавіловим, В.Р. Вільямсом, Д.М. Прянішніковим, К.К. Гедройцем, О.Г. Дояренком, М.М. Кулєшовим, М.М. Тулайковим та іншими.

Приємно, що у Полтаві одна з вулиць названа на честь В.І. Сазанова, а до 75-річчя заснування кафедрі землеробства та агрохімії ПДАА рішенням вченої ради від 16 грудня 2003 року присвоєно його ім'я.

А віднині ім'я Віктора Івановича Сазанова буде увіковічено і в меморіальній дошці на головному навчальному корпусі Полтавської державної аграрної академії.