Тренінг з протидії торгівлі людьми та гендерно зумовленого насильства

1 травня 2023 року для здобувачів вищої освіти інженерно-технологічного факультету був проведений тренінг на тему «Протидія торгівлі людьми, експлуатації або гендерно зумовленого насильства». Цей захід, до якого долучились усі факультети й інститути нашого Університету, був організований у рамках проєкту забезпечення комплексного реагування щодо захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації або гендерно зумовленого насильства. Причому особливу увагу було приділено особам із груп високого ризику — внутрішньо переміщеним особам і населенню, постраждалому від воєнного конфлікту.

Під час тренінгу присутніх поінформували про:

  • суть явищ торгівлі людьми, експлуатації та гендерно зумовленого насильства;
  • масштаби та причини їх виникнення на різних рівнях;
  • нормативно-правову базу з протидії цим явищам;
  • важливість ефективної взаємодії суб’єктів задля виявлення постраждалих, їхнього супроводу та притягнення до відповідальності кривдників;
  • вплив війни на уразливість населення;
  • роль і суть дієвої допомоги постраждалим від торгівлі людьми, експлуатації та гендерно зумовленого насильства.

Також здобувачі вищої освіти дізналися про діяльність представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, що допомагає постраждалим отримати психологічну підтримку, юридичну допомогу, соціальний супровід і консультування, медичні обстеження й лікування, перебування в реабілітаційному центрі МОМ, гранти на навчання тощо.

Ця лекція від благодійної організації «Світло надії» відбулась у рамках Програми з питань захисту представництва Міжнародної організації з міграції в Україні за щедрої підтримки уряду Японії та американського народу через проєкт Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Аудиторія: 

Діяльність: