Тренінг підвищення рівня згуртованості групи

Тренінг підвищення рівня згуртованості групи як первинної ланки студентської спільноти ПДАА : дружня атмосфера та позитивний досвід

Адаптація першокурсників до навчального процесу у ВНЗ пов’язана зі знайомством з новим колективом, пристосуванням до нових побутових умов у гуртожитку, до рівня отримання знань, зі зміною методів навчання, збільшенням обсягу інформації та кількості дисциплін, які не вивчалися у школі, знайомством з викладачами академії та їх вимогами до засвоєння навчального матеріалу. Основним фактором оптимального впливу на процес адаптації здобувачів вищої освіти можна назвати ставлення до навчання та спеціальності. Правильно обрана професія є поштовхом для переходу від навичок шкільного навчання до культури студентської праці.

22 вересня 2017 року за ініціативи куратора Мирної Ольги Володимирівни для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» практичним психологом психологічної служби ПДАА Плаксієнко Іриною Леонідівною було проведено тренінг з метою підвищення рівня згуртованості групи як первинної ланки студентської спільноти ПДАА.

Тренувальні вправи дозволили першокурсникам відчути і пояснити за допомогою Ірини Леонідівни свій емоційний стан в новому статусі студента, побачити можливість стати єдиним цілим, і при цьому не втратити своє неповторне «Я». На тренінгу студенти із захопленням малювали «людину під дощем», зіграли мелодію групи, виступали в оркестрі різноманітних емоцій, створили в «колі бажань» оптимістичний настрій.

Заняття пройшло у дружній атмосфері : весело і корисно.