Сири з козиного молока не тільки надзвичайно корисні, а й смачні

 

В цьому переконались члени дегустаційної комісії, які 18 липня дегустували три види м’яких свіжих сирів, що були виготовлені з козиного молока здобувачем вищої освіти ступеня доктора філософії Карбан Юлією в рамках підготовки дисертації (науковий керівник, професор кафедри технологій виробництва продукції тваринництва Кравченко Оксана).  Для виробництва сиру було використано молоко трьох  порід кіз (зааненської, англо-нубійської та альпійської), які розводять у фермерському господарстві «ДОБРО-КРАФТ». 

Паралельно дисертантка вивчала якість молока кіз. Адже проведення наукових досліджень у процесі підготовки дисертаційної роботи  здобувача вищої освіти ступеня  доктора філософії у кожній галузі знань має свою специфіку. Освітньо-наукова програма «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» включає дослідження як з використанням тварин різних видів, так і продуктів із різних видів  тваринницької сировини.

Хочемо додати, що Фермерське господарство «ДОБРО-КРАФТ» є надійним партнером і стейкхолдером факультету виробництва і переробки продукції тваринництва. Крім того, господарство спільно з Полтавським державним аграрним університетом бере активну участь у реалізації проєкту Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP  “Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості” (UniClaD).