Світла пам'ять професору Опарі Миколі Миколайовичу

Вночі 17 січня 2022 року перестало битися серце Миколи Миколайовича Опари, нашого колеги, професора кафедри землеробства і агрохімії імені В. І. Сазонова факультету агротехнологій та екології Полтавського державного аграрного університету.
Завдяки своєму значному трудовому досвіду він понад 27 років уміло навчав здобувачів освіти, передавав найцінніше та найкорисніше для того, щоб випустити у світ справжніх фахівців своєї справи.
Мудрий, відповідальний, послідовний, той, хто завжди дасть слушну пораду. Саме таким він назавжди залишиться у пам’яті своїх колег і студентів.
Професор був переконаний, що найстрашнішою у житті є байдужість, адже вона має убивчу силу, і як наставник не одного покоління аграріїв навчав їх цій істині.
Дотримуючись своїх переконань, Микола Миколайович ніколи не залишався осторонь питань, які вважав дійсно важливими, а тому вів активну громадську діяльність: очолював ветеранську організацію ПДАУ, був членом народного музею ПДАУ, спеціальним кореспондентом газети «Село Полтавське», координував роботу зі ЗМІ на кафедрі, виконував обов’язки заступника голови Громадської спілки «Полтавське товариство сільського господарства» з наукової роботи тощо.
Микола Миколайович активно займався науково-дослідною роботою, написав низку наукових публікацій, присвячених проблемам землеробства, крім того, в різних журналах і газетах він оприлюднив понад 650 змістовних публікацій із різних питань агропромислового комплексу.
Він завжди був активним учасником симпозіумів, науково-практичних конференцій, нарад, семінарів. Неодноразово був удостоєний різними відзнаками: дипломами, почесними грамотами, медалями, подяками.

Колектив ПДАУ щиро сумує через втрату Миколи Миколайовича. Ми ніколи не забудемо настанови Миколи Миколайовича, його щирість і людяність. Будемо пам’ятати та рівнятися на нього, адже він був Людиною з великої літери.

Світла пам’ять!