Студенти Університету отримають можливість здобувати освіту за дуальною формою навчання

Робота щодо налагодження багатосторонніх зв’язків Полтавського державного аграрного університету з підприємствами й установами триває. 23 вересня відбулася робоча зустріч ректорки Валентини Аранчій, адміністрації ПДАУ та представників факультетів із Оленою Азеєвою – представницею агроіндустріального холдингу МХП (ПрАТ «Миронівський хлібопродукт»), який є стейкхолдером ПДАУ.

 

Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю в межах дуальної форми здобуття освіти в компаніях, які входять до складу холдингу. Відповідні договори про співпрацю між ПДАУ та компаніями були підписані напередодні. Так, студенти ПДАУ зможуть навчатися за індивідуальними графіками та одночасно здобувати практичні навички на базі підприємств ПрАТ «МХП». Важливо, що перебування здобувачів вищої освіти на підприємствах – оплачуване. Установи укладатимуть зі студентами договори, відповідно до яких вони отримуватимуть заробітну плату, а проведений на виробництві час буде зараховуватися до стажу.
Заплановано, що вже в середині жовтня відбудеться підписання тристоронніх договорів зі здобувачами вищої освіти та Університетом, які передбачають надання оплачуваних робочих місць для всіх видів практик і працевлаштування. Окрім того, відповідно до домовленостей, на базі підприємств зможуть проходити стажування й викладачі Університету.
Ознайомитися з виробничими потужностями підприємств агроіндустріального холдингу МХП, на базі яких студенти навчатимуться за дуальною системою, можна буде під час екскурсій, які відбудуться незабаром.
У межах зустрічі представники Університету також провели для Олени Азеєвої ознайомчу екскурсію кафедрами та продемонстрували матеріально-технічну базу.