Студенти та викладачі ПДАУ ознайомилися з агродронами компанії Titan Machinery Ukraine

21 березня 2024 року в рамках співпраці, що розпочалася після підписання договору декілька тижнів тому, компанія  Titan Machinery Ukraine подарувала нашому Університету макет агродрона, який наразі розміщений на інженерно-технологічному факультеті в спеціалізованій лабораторії кафедри агроінженерії та автомобільного транспорту, що дає змогу студентам детально вивчити дрон, зрозуміти принцип його роботи та конструктивні особливості. Крім цього, компанія розробляє наочні методичні матеріали для студентів з детальною інформацією про агродрони.

 

На заході були присутні ректор ПДАУ Олександр Галич, керівник регіонального офісу компанії Titan Machinery Ukraine Сергій Бондар і фахівець з продукції точного землеробства компанії Михайло Уманський. Олександр Галич у своїй промові підкреслив важливість точного землеробства для підготовки кваліфікованих фахівців аграрної сфери та висловив вдячність компанії Titan Machinery Ukraine за співпрацю та подарунок.

Після офіційної церемонії передачі макета агродрона Михайло Уманський прочитав лекцію для студентів і викладачів  інженерно-технологічного факультету, навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології та навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій. Лекцію прослухало близько 150 осіб.

Під час лекції Михайло Уманський детально розглянув такі питання:

- визначення та сфера застосування агродронів;

- класифікація та технічні характеристики агродронів;

- використання агродронів у сільському господарстві;

- порівняльний аналіз ефективності використання агродронів та інших засобів сільськогосподарської техніки;

- ймовірні проблеми у процесі експлуатації агродронів.

Інформація, надана паном Михайлом, мала високу практичну цінність для студентів. Він чітко й доступно висвітлив складні технічні питання, враховуючи різний рівень підготовки аудиторії, що складалася з викладачів і студентів різних курсів.

 

Колектив Університету щиро дякує керівництву компанії Titan Machinery Ukraine та особисто Ользі Літвінчук, директорці з післяпродажного обслуговування, за співпрацю, організацію лекції та подарунок!