Студенти Полтавського державного аграрного університету взяли участь у І етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика вже понад 20 років об’єднує талановиту молодь як у нашій країні, так і далеко за її межами. Активними учасниками мовного марафону є і здобувачі вищої освіти Полтавського державного аграрного університету.
 

Цього року на І (університетському) етапі ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика своє вміння володіти словом демонстрували студенти спеціальностей Філологія; Право; Фінанси, банківська справа і страхування; Ветеринарна медицина.
 

Особливий інтерес у здобувачів вищої освіти викликало завдання творчого характеру, яке полягало в осмисленні висловів відомого мецената Петра Яцика. Цікавими й суголосними поглядам великого патріота виявилися думки молоді стосовно проблем самовдосконалення, духовності, моральності. Учасники Конкурсу продемонстрували глибокі знання норм української мови, високий рівень ерудиції та культури спілкування.
Вітаємо переможців І етапу ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів спеціальності Філологія:

  • Пащенко Анастасію, здобувачку вищої освіти за спеціальністю Філологія, спеціалізації Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська ‒  I місце;
  • Шевченко Дарину, здобувачку вищої освіти за спеціальністю Філологія, спеціалізації Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська ‒ II місце.

Вітаємо переможців І етапу ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів нефілологічних спеціальностей:

  • Бурмінову Мілану, здобувачку вищої освіти за спеціальностями Фінанси, банківська справа та страхування і Право – І місце;
  • Сугак Анастасію, здобувачку вищої освіти за спеціальністю Ветеринарна медицина – ІІ місце;
  • Гузему Юлію, здобувачку вищої освіти за спеціальністю Право – ІІІ місце.

Щиро дякуємо всім учасникам Конкурсу! Бажаємо наснаги, творчих успіхів і нових звершень!