Студенти академії відвідали 7-й Молодіжний форум Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука

Студенти-стипендіати Полтавської державної аграрної академії взяли участь у традиційному молодіжному Форумі стипендіальної програми «Завтра. UA», який цього року відбувався 25 червня в м. Києві під гаслом «Нове покоління України: творимо завтра сьогодні». Учасниками форуму стали переможці щорічного загальнонаціонального конкурсу програми – 200 студентів, відібрані експертною комісією за результатами цьогорічного конкурсу з понад 2000 кандидатів з усієї України та переможці програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука.

В рамках форуму молоді учасники обговорили проблеми та виклики, що сьогодні постали перед Україною, а також поміркували про можливі сценарії їх вирішення, та ключову роль саме нового покоління українців у впровадженні позитивних та інноваційних змін в країні.

Спеціальним гостем церемонії нагородження переможців освітніх програм Фонду став Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який вручив нагороди стипендіатам «Завтра.UA» та виступив перед ними з вітальною промовою. Він закликав кожного починати будувати нову Україну з себе: «Прогрес в країні це не просто рішення уряду та Парламенту, це не завдання тільки для влади країни. Прогрес – це об’єднання енергії мас, мільйонів, які хочуть досягнути мети. І ви здатні стати рушійною силою цього прогресу».

Перед стипендіатами також виступив президент Польщі (1995 – 2005 рр.) Александр Квасьнєвський, який закликав молодь багато вчитися, подорожувати, а також бути активними та свідомими громадянами рідної держави. Зокрема, звертаючись до стипендіатів «Всесвітніх студій», він сказав:«Наразі у вас відкривається чудова можливість подивитись сучасний світ. Вивчайте все, що тільки можливо, як все навколо влаштовано та працює. А потім повертайтесь до України та будуйте власну країну як сучасну європейську державу. Боріться за свою країну, адже вона має всі можливості та потенціал стати однією з країн, що грають найважливішу роль в Європі. І ви вже не просто це можете, а просто зобов’язані це зробити!».

Засновник освітніх програм «Завтра.UA» та «Всесвітні студії» Віктор Пінчук під час свого звернення до переможців, закликав їх готуватися до боротьби за перетворення України: «Останні місяці в Україні формуються різні батальйони. Ми теж щорічно створюємо свій батальйон – батальйон будівельників майбутнього нашої держави. І цього року ви повинні ставитись до себе саме як до «будбата», що буде розбудовувати майбутнє України».

Серед поважних гостей церемонії нагородження також були Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль, Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, а також представники бізнесу та громадських організацій, що багато років підтримують діяльність студентських спільнот.

Менторами, які працювали під час форуму разом зі стипендіатами стали, керуючий партнер консалтингової компанії pro.mova Євген Глібовицький, відомий журналіст, блогер та засновник сайту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, засновник візійного проекту «Нова Україна» Валерій Пекар та президент PRP Group Наталя Попович.

Полтавську державну аграрну академію на Форумі представляли:

  • Лесюк Альона Станіславівна – студентка 4 курсу факультету обліку та фінансів;
  • Бочарова Яна Андріївна – студентка 4 курсу інженерно-технологічного факультету;
  • Косовська Інна – студентка 3 курсу факультету обліку та фінансів;
  • Постіл Юлія – студентка ОКР «Магістр» факультету економіки та менеджменту;
  • Суббота Анастасія Олегівна – студентка 5 курсу факультету економіки та менеджменту;
  • Тищенко Аліна Володимирівна – студентка 4 курсу факультету обліку та фінансів;
  • Яблонько Олена Олександрівна – студентка 4 курсу факультету обліку та фінансів.

Крім того, наші студентки отримали дипломи за найкращі конкурсні роботи в Україні за науковими напрямами, а за напрямом «Економіка та менеджмент» наші студентки набрали однакову кількість балів (максимальна кількість балів за наукову роботу – 50):

  • Бут Тетяна, науковий напрям «Психологія та соціологія» – 47,17;
  • Постіл Юлія, науковий напрям «Економіка та менеджмент» – 45,83;
  • Лесюк Альона, науковий напрям «Економіка та менеджмент» – 45,83.

Фондом Віктора Пінчука Полтавську державну аграрну академію нагороджено дипломом 5 місця за рівень наукової підготовки студентів.

А також академія відзначена як кращий ВНЗ-партнер 2013/14 Стипендіальної програми «Завтра. UA».

Студенти висловлюють вдячність своїм науковим керівникам, які консультували, надавали їм кваліфіковані поради при написанні конкурсних наукових робіт та завжди приходили на допомогу:

  • Калініченко Олександр Володимирович, к.е.н., доцент кафедри економіки підприємства;
  • Капаєва Людмила Миколаївна, к.е.н., доцент кафедри фінансів і кредиту, директор Інституту післядипломної освіти та дорадництва;
  • Писаренко Володимир Вікторович, д.е.н., доцент, професор кафедри, завідувач кафедри маркетингу;
  • Прасолов Євген Якович, професор кафедри безпеки життєдіяльності;
  • Махмудов Ханлар Зейналович, д.е.н., професор, завідувач кафедри бізнес-адміністрування та права;
  • Єгорова Олена Володимирівна, к.е.н., доцент кафедри економічної теорії та економічних досліджень;
  • Вольнова Олена Миколаївна, старший викладач кафедри економіки підприємства.

Вітаємо наших студентів – переможців Стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA»! Молодці! Бажаємо й надалі підвищувати авторитет академії, творчого натхнення вам та нових перемог!!!