Студентам ПДАУ розповіли про закордонні ознайомчі практики

 

У вівторок, 31 жовтня 2023 року, перед студентами Полтавського державного аграрного університету виступили представники ГО «Молодь села» та ПП «Фін Агро Консалтинг», які розповіли про перспективи проходження закордонних ознайомчих практик у європейських країнах за сільськогосподарським напрямом.


Цій зустрічі передувало оновлення договорів про співпрацю між ПДАУ та вищевказаними організаціями. Дружні та ділові взаємини скріпили своїми підписами ректор нашого університету Олександр Галич, голова правління ГО «Молодь села» Наталія Старченкова та директор ПП «Фін Агро Консалтинг» Андрій Бойчук. Також до зустрічі долучилися співробітники відділу міжнародних зв'язків на чолі з проректором з науково-педагогічної, наукової роботи Олегом Горбом.

Взагалі міжнародне співробітництво нашого ЗВО розпочалося у 1998 році. З того часу студенти мають можливість проходити за кордоном ознайомчі практики, щоб отримати нові знання, навички та поліпшити матеріальне становище. Всі охочі можуть поїхати на строк від 3 до 18 місяців. Карантин і війна з рф внесли певні корективи, проте життя триває, а останні події яскраво демонструють важливість міжнародного діалогу, тож відділ міжнародних зв'язків ПДАУ поновлює співпрацю з партнерами, які допомагають нашим студентам отримати закордонний досвід. З цією метою активно поновлюються договори з міжнародними партнерами, відкриваючи двері для студентів ПДАУ в 16 країн світу.

Громадська організація «Молодь села» вже давно співпрацює з ПДАУ. Голова правління Наталія Старченкова має понад 15-річний досвід міжнародної співпраці в діалозі з Німецькою селянською спілкою, яка забезпечує практику молодих українських фахівців у Німеччині на аграрних підприємствах. Наразі ГО «Молодь села» відкриває широкі можливості для студентської молоді отримати цінний європейський досвід у Німеччині та Австрії. До речі, деякі програми практики дають змогу залучати студентів навіть без знання іноземної мови, проте подібна поїздка стане потужним поштовхом до її вивчення у майбутньому.

Приватне підприємство «Фін Агро Консалтинг» також має добру історію співпраці з ПДАУ. Компанія понад 12 років займається організацією ознайомчих практик для українських студентів аграрних університетів за кордоном, зокрема у Данії, Швеції, Швейцарії, Бельгії, Німеччині та США. ПП «Фін Агро Консалтинг» входить до всесвітнього альянсу The Grow Abroad World Alliance.

Крім нових знань та навичок, після проходження закордонної практики студенти отримують відповідний документ (сертифікат або рекомендаційний лист).