Студентам-науковцям вручені премії Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна»

29 травня в Полтавській державній аграрній академії відбулася науково-практична конференція  на тему: «Природне землеробство – шлях до здоров'я і добробуту нації» (дивитись фотоальбом).

Організатори конференції:

  • Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна»;
  • Полтавська державна аграрна академія;
  • приватне підприємство «Агроекологія» Шишацького району Полтавської області.

Учасниками конференції були керівники вищих навчальних закладів держави, студенти-переможці конкурсу студентських наукових робіт «Природне землеробство – шлях до здоров'я і добробуту нації» та їх наукові керівники, ректори вищих навчальних закладів Полтавського регіону, співробітники та студенти Полтавської державної аграрної академії.

З вітальним словом і виступом «Полтавська аграрна академія – кузня кадрів для природного землеробства» до учасників конференції звернулася ректор академії, професор В. І. Аранчій.

З доповіддю «Полтавщина – край пріоритетного розвитку природного землеробства України» виступив голова Полтавської обласної державної адміністрації О. В. Удовіченко.

«Здоров'я і добробут народу – головний пріоритет аграрної політики держави» - тема доповіді Леоніда Даниловича Кучми, президента України 1994-2005 років.

Доповідь на тему «Розвиток природного землеробства в Україні: тенденції, цінності, пріоритети» (за підсумками конкурсу та анкетного опитування) зробив директор Інституту стратегічних оцінок, доктор економічних наук, професор П. І. Гайдуцький.

Крім цього, на конференції виступили: В. В. Замикула, заступник голови облдержадміністрації, Золотарьов Є. М. Герой Соціалістичної Праці, генеральний директор об’єднання «Полтавацукор», Герої України Т. М. Корост та І. М. Балюк, Є. М. Милованов, Голова Правління Федерації органічного руху України, кандидат економічних наук та колишній ректор Полтавського сільськогосподарського інституту М. О. Добровольський.

Після Л. Д. Кучма та В. І. Аранчій вручили дипломи студентам-переможцям конкурсу та керівникам проектів.

На згадку про подію, що відбулася, Леонід Данилович Кучма посадив на території академії унікальну рослину – тіс ягідний.

Переможцями конкурсу від академії стали:

Ромахненко Юлія –студентка 3 курсу факультету обліку та фінансів –перша премія;

Голуб Ірина –студентка магістратури факультету агротехнологій та екології- перша премія;

Нос Анжела – студентка 4 курсу факультету економіки та менеджменту –друга премія;

Постіл Юлія – студентка 4 курсу факультету економіки та менеджменту –третя премія;

Писаренко Павло – студент агро-економічного коледжу ПДАА-  заохочувальна премія.

Наукові керівники студентських проектів доценти Поспєлов С.В., Калініченко О.В. та Егорова О.В. також відзначені преміями та дипломами.

30 травня учасники науково-практичної конференції конференції відбули до ПП»Агроекологія» Шишацького району де ознайомляться з агроекологічним господарством в основних його цехах: рослинництва, тваринництва, механізації.

Так тримати!