Співпраця зі стейкхолдерами – напрям розвитку якісної освіти в ПДАА

Уже стало доброю традицією у ПДАА проводити відкриті заняття і залучати до навчального процесу фахівців-практиків. Отож 29 квітня 2021 року о 9:30 на відкриту онлайн-лекцію з дисципліни «Банківська система» для здобувачів вищої освіти СВО бакалавра факультету обліку та фінансів (ФБСС_21, 22, 41, 42) були запрошені Наталія  Єгорова, керівниця відділення № 460 Полтавського регіонального управління UKRSIBBANK, та Олександр Безкровний, заступник декана ФОФ, к. е. н., доцент, доцент кафедри фінансів, банківської справи та страхування. Для нас знаково, що Наталія  Єгорова – колишня випускниця факультету обліку та фінансів нашої академії, фахівчиня в банківській сфері, тому для обговорення була обрана тема «Основи організації бухгалтерського обліку в банківських установах України» (лекторка – Юлія Глущенко, к. е. н., доцентка, доцентка кафедри  фінансів, банківської справи та страхування).

На лекції були розглянуті питання організації облікової діяльності банків, зокрема принципів, функцій і завдань ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності, формування облікової політики банку, структура Плану рахунків бухгалтерського обліку, процес організації аналітичного та управлінського обліку.

   

  Під час обговорення теми лекції Наталія Єгорова розповіла про особливості ведення бухгалтерського обліку в UKRSIBBANK, зокрема після впровадження міжнародного номера банківського рахунку IBAN. Відтепер номери рахунків клієнтів банків в Україні містять 29 літерно-цифрових символів (код країни, контрольний розряд, код банку та номер рахунку). Завдяки скороченню кількості реквізитів використання цього міжнародного стандарту робить комфортнішим оформлення розрахункових документів. Унаслідок запровадження IBAN за першими двома літерами відразу можна розпізнати країну-учасника розрахунку (наприклад, UA – Україна), а за допомогою контрольного розряду – забезпечити уніфіковану перевірку коректності рахунку клієнта.

І звісно, як завжди цікава для нас інформація про студентську практику. Як зазначила пані Наталія, інтерактивний курс онлайн-практики UKRSIBBANK складається із семи розділів, зокрема з таких як: ознайомлення з організаційними засадами банківської сфери та діяльності банку, послугами банку, касовими операціями, правилами визначення ознак та обміну банкнот, розмінних та обігових монет національної валюти України; комплаєнс, правильний інтернет-банкінг UKRSIB online (ознайомлення із сайтом без виконання операцій) і професійні напрями та кар’єра в банку. Успішне проходження практики підтверджується електронним сертифікатом.

Олександр Безкровний подякував UKRSIBBANK і Наталії Єгоровій особисто за співпрацю та зазначив, що надалі освітній процес в ПДАА буде здійснюватись із офіційним залученням стейкхолдерів  як викладачів.

 

Р. S. В зв’язку із технічними проблемами Наталія Єгорова приєдналась із корпоративної пошти колеги Нелі Тригуб.

 

Аудиторія: 

Діяльність: