Спільнота стейкхолдерів-випускників: від професійних порад до предметного діалогу

Факультет обліку та фінансів має багаторічну традицію щорічних зустрічей випускників – фахівців бухгалтерського обліку, які приходять не лише побачити один одного, але й поспілкуватися із своїми колишніми викладачами, деканом, відчути атмосферу аудиторій, пройтися алеями університету.

2020-2022 роки стали «шоковими» для такого формату університетського життя, оскільки пандемія COVID-19 та війна унеможливили та ускладнили процеси живого спілкування. Проте, попри воєнний стан та наявність зовнішніх загроз дана традиція має тенденцію до відновлення.

3 червня 2023 року зустріч з випускниками відбулася на кафедрі обліку і оподаткування за ініціативи гарантів освітніх програм – завідувачки, професорки кафедри Наталії Канцедал, та доцентки Людмили Яловеги.

 

Зустріч відбулася у форматі круглого столу за участі:

Владислава Хоменка – директора ТОВ «ВЛАС АГРО»;

Наталії Масляк – головного бухгалтера ТОВ «Оржицький молокозавод» ТМ «Заріг»;

Наталії Михайлець – головного бухгалтера ТОВ «УКРЗЕРНОІНВЕСТ-2013»;

Анжеліки Семенко – головного бухгалтера ТОВ «ДЖЕРМАН ТУЛЗ ІНСПЕКШЕН»

Наталії Сидоренко – приватного підприємця.

 

Під час зустрічі завідувачка, професорка кафедри обліку і оподаткування Наталія Канцедал ознайомила із особливостями освітніх програм Облік і оподаткування першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів, сформованих для набору 2023 року, подякувала стейкхолдерам за участь у попередньому публічному обговоренні проєктів освітніх програм, що проводилося у січні 2023 року.

Основними питаннями, що стали предметом активної дискусії круглого столу, були наступні:

  • про вміння використовувати сучасні інформаційні технології в практичній діяльності суб’єкта господарювання;
  • про важливість використання актуальних систем бухгалтерських знань у професійній діяльності;
  • про широкі можливості працевлаштування та зростаючу популярність професії бухгалтера на ринку праці.

 

Найбільш цінними стали особистісні думки та пропозиції професіоналів щодо практичного використання інтелектуальних систем бухгалтерських знань, що можуть використовуватися у навчальному процесі, поради щодо пріоритетності підписних видань та участі у вебінарах здобувачами освітніх програм Обліку і оподаткування.

Дякуємо випускникам за активну участь у житті кафедри обліку і оподаткування та небайдужість до розвитку освітніх програм. Сподіваємося, що з кожним роком будемо мати зростаючу тенденцію позитивних відгуків випускників та роботодавців, що у свою чергу підсилить інтерес абітурієнтів до освітніх програм з Обліку і оподаткування.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість живого спілкування та відчуття захищеності. Миру і Перемоги!