Служба омбудсмена Полтавського державного аграрного університету не припиняє роботи і влітку

Зокрема омбудсмен учасників освітнього процесу ПДАУ Олександр Помаз долучився до проєкту «Дискримінація #це_не_ок», що реалізується громадською організацією «Комунікації для змін» за підтримки ООН.

Цей проєкт розглядає питання дискримінації студентства в українських університетах. Проєкт реалізується ГО «Комунікації для змін» в рамках програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів і гендерно-обумовленого насильства», яка фінансується Європейським Союзом та реалізується «ООН Жінки в Україні» та Фондом народонаселення ООН.

 

В рамках проєкту проводиться опитування серед студентів та студенток щодо випадків дискримінації, у тому числі за ознакою статі, та сексизму у закладах вищої освіти України. Мета проєкту: сприяти формуванню у студентів, викладачів та керівництва українських університетів нульової толерантності до дискримінації.

Тривалість проєкту: лютий 2021 р. – жовтень 2021 р.

Напрямки діяльності проєкту:

1. Проведення науково обґрунтованого дослідження щодо випадків дискримінації в українських університетах, у якому візьмуть участь студенти закладів вищої освіти України.

2. Організація комунікаційної кампанії з протидії дискримінації заклад вищої освіти.

3. Розробка рекомендацій щодо чіткого плану дій у випадку дискримінації для студентів.

Цільові групи проєкту :

  • Студенти: чоловіки і жінки українських університетів, вік - 18-23 роки.

  • Представники студентських рад.

  • Викладачі університетів.

  • Адміністрація університетів.

  • Лідери думок.

22 липня 2021 року відбулася онлайн зустріч організаторів та менеджерів проєкту з омбудсменами закладів вищої освіти України. Полтавський державний аграрний університет представляв на зустрічі Олександр Помаз. До речі, ПДАУ – єдиний з полтавських вишів, що бере участь в роботі проєкту.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: