Шевченківський вечір у ПДАУ

 

Щороку 9 березня увесь світ відзначає день народження Тараса Шевченка. Людини, яка своєю творчістю бентежить кожне покоління українського народу. Людини з іменем, яке ніхто ніколи не забуде. Те, чого ми всі зараз так прагнемо, – насамперед свободи для нашого народу, – звучить майже в кожній поезії митця.

Пам’ять Великого Кобзаря вшанували і в Полтавському державному аграрному університеті на літературному вечорі, який організували викладачі кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін.

Особистість Шевченка було розкрито по-новому. Слухачі мали змогу насолодитися оригінальними музичними композиціями «Думи мої» та «Заповіт» у виконанні сучасних співаків. Усіх присутніх глибоко схвилювала поезія Тараса Шевченка, прочитана студентами спеціальності Філологія Олександрою Клепач, Артемом Калішем та Ангеліною Согою. Сучасна інтерпретація візуального  образу Шевченка  у творчості митців була представлена у презентації викладачок кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Наталії Сизоненко й Марини Антонюк. Наприкінці заходу ведуча Дарина Шевченко ще раз нагадала про незламність українського народу пророчими рядками Великого Кобзаря:

 

Борітеся – поборете!

Вам Бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая! ­