Семінар-тренінг «Формування громадянських компетентностей у державних службовців»

17-19 жовтня 2017 року відбувся семінар-тренінг для представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку магістрів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» «Формування громадянських компетентностей у державних службовців» в якому взяли участь викладачі кафедри публічного управління та адміністрування ПДАА професор Лозинська Т. М. та доцент Мирна О. В. Модератори семінару д. держ. упр. Л. І. Паращенко та к. держ. упр. Ю. О. Молчанова.

Семінар-тренінг організований Національним агентством з питань Державної служби як беніфіціаром швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні»

Учасники семінару виконували практичні завдання щодо систематизації громадянських компетентностей за нормативно-правовими документами, здійснювали презентації результатів командної роботи, брали участь у дискусіях щодо осмислення базових понять теорії компетентнісного підходу в навчанні.

Продовження семінару-тренінгу планується на грудень 2017 року а результати роботи учасників семінару будуть використані при підготовці освітніх програм та робочих програм навчальних дисциплін для підготовки магістрів за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

Швейцарсько-український освітній проект «Розвиток громадянських компетентностей в Україні» (DOCCU) реалізується в Україні в рамках Швейцарської стратегії співробітництва для України на 2014-2018 роки, а саме в рамках її напрямку «Врядування та відновлення миру». Донором проекту є Швейцарська Конфедерація, а головним виконавцем  проекту - Цюріхський педагогічний університет (Швейцарія).