Семінар-практикум «Рослинна дієта – шлях до здорового та екологічного життя» у ПДАУ

6 червня 2024 року на базі кафедри харчових технологій факультету технологій тваринництва та продовольства Полтавського державного аграрного університету відбувся семінар-практикум «Рослинна дієта – шлях до здорового та екологічного життя» від Фонду національного розвитку за участі представників міжнародної асоціації The Supreme Master Ching Hai international association, присвячений обговоренню здорового харчування та екологічного способу життя.
 
Захід модерувала Вікторія Шелудько,  доцентка кафедри харчових технологій ПДАУ.
 
На відкритті семінару з  вітальним словом до присутніх звернувся директор Фонду національного розвитку Олександр Кулаков, який розповів про діяльність Фонду, зокрема його роботу з ВПО та військовими, а також висловив щиру подяку ПДАУ за можливість провести цю зустріч на території Університету. Олександр Кулаков підкреслив важливість співпраці Фонду із ПДАУ й поширення знань про веганство та принципи здорового харчування.
 
Ректор Університету Олександр Галич привітав учасників семінару та зазначив, що ПДАУ є провідним  закладом вищої освіти, який готує фахівців для різних галузей. Він підкреслив, що викладачі Університету мають глибокі знання у галузях екології, харчових технологій, технології виробництва і переробки продукції тваринництва та готельно-ресторанної справи, тож тепер потрібно використовувати ці знання, щоб розвивати культуру споживання органічної продукції та зробити наше населення міцнішим і здоровішим.
 
Проректор з науково-педагогічної, наукової роботи ПДАУ Олег Горб відзначив, що Університет завжди радий вітати гостей і підкреслив значущість цього заходу, адже цей семінар-практикум надає цінну інформацію, яка буде корисною не лише для фізичного, але й для ментального здоров’я людей.
 
До участі в семінарі було запрошено представників всесвітньої асоціації The Supreme Master Ching Hai international association, таких як Ху Джу, Трейсі Хві та Чі Джу зі США, Зайна Макніл з Великої Британії та Суппіа Нішантіні й Говінджарал Радджарам з Малайзії. 
 
У програмі семінару:
 • лекція та відеопрезентація від представників Малайзії та Сингапуру;
 • презентація приготування веганського суші;
 • дегустація рослинної їжі – суші, буріто та бананового пирога.
 
Учасники семінару мали змогу
 • ознайомитися з перевагами рослинного харчування для здоров'я людей і збереження довкілля,
 • дізнатися більше про принципи веганства,
 • навчитися готувати смачні та корисні веганські страви.
 
 Семінар «Рослинна дієта – шлях до здорового та екологічного життя» став подією, яка допоможе багатьом людям зробити крок до ліпшого життя.