Розвиток співробітництва університету з бізнесом

17 січня 2022 року відбулося підписання договору про науково-технічну співпрацю між Полтавським державним аграрним університетом і ТОВ «КвартСофт Агро».
Ця подія стала продовженням комплексного плану діяльності Університету в сфері надання якісних освітніх послуг як для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра за освітньо-професійною програмою Інформаційні управляючі системи та магістра за освітньо-професійною програмою Управляючі інформаційні системи, так і для зацікавлених представників малого та середнього підприємництва.
Компанія ТОВ «КвартСофт Агро» прийшла на ринок ІТ-послуг Полтавської області нещодавно, але має всі передумови для розширення своєї діяльності в напрямі впровадження інформаційних систем «Кадастр.UA» та «Soft.Farm» як для потреб малого та середнього підприємництва, так і для виконання завдань проведення інвентаризації земельних угідь об’єднаних територіальних громад у рамках реалізації їхніх комплексних планів просторового розвитку.

Важливо, що ТОВ «КвартСофт Агро» вже є асоційованим членом регіонального кластера «Агроіндустрія 4.0»: багатосторонній меморандум про його створення був підписаний між Департаментом агропромислового розвитку Полтавської ОДА, ПДАУ, ТОВ «Кварт-Софт», ТОВ «КвартСофт-Агро», «Центром впровадження Індустрії 4.0» та Полтавською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування. Основною метою такої співпраці сторони визначили підтримку діяльності територіальних громад засобами сучасних систем і технологій.

З-поміж інших напрямів діяльності важливим є і те, що договір передбачає надання можливості здобувачам вищої освіти першого й другого рівнів вищої освіти спеціальності 126 Інформаційні системи та технології проходити стажування й виробничі практики безпосередньо в компанії, яка займається впровадженням інформаційних платформ, закріпити на практиці теоретичні знання, практичні навички, розвинути відповідні фахові компетентності.