Репортаж про перебування вченого-хіміка в CША

 

21–25 серпня в Чикаго (Іллінойс, США) професорка кафедри біотехнології та хімії Полтавського державного аграрного університету Т. В. Сахно взяла участь у 263-му національному засіданні Американського хімічного товариства.

Відкрила засідання мер м. Чикаго Лорі Елейн Лайтфут. Засноване в 1876 році Американське хімічне товариство (ACS) є найбільшим науковим товариством і одним із провідних світових джерел наукової інформації. ACS має членів у 140 країнах – хіміків, інженерів-хіміків і представників інших суміжних професій, знаходиться на передньому краї трансформації Землі та життя людей за допомогою хімії, виступає за розвиток хімії, надихаючи своїх членів і навчаючи нове покоління професіоналів-хіміків. Цьогорічна зустріч на тему «Сталість у світі, що змінюється» зібрала тисячі професіоналів хімії для спілкування, надихання та навчання. Завдяки насиченому розкладу основних доповідачів, лекцій, виставок, тощо учасники отримали інструменти та ресурси, необхідні для продовження місії ACS і сприяння дослідженням та розвитку хімії.


Темами доповідей наших колег стали «Дослідження спектрів флуоресценції катіонних симетричних поліметинових барвників: роль температури та полярності розчинників» і «Дезінфекція води, забрудненої кишковою паличкою, за допомогою комбінації електролізу, фотохімічної обробки та ультразвуку: роль утворення гідроксильних радикалів і утворення синглетного кисню».