Реалізація програми USAID «Справедливість для всіх»

30 червня 2022 року гарант освітньо-професійної програми Право за освітнім рівнем магістр, к.ю.н, доцент професор кафедри підприємництва і права Олександр Кальян взяв участь у заходах з реалізації програми USAID «Справедливість для всіх», яка підтримує  ініціативу Міністерства освіти і науки України з розвитку юридичної освіти та сприяє налагодженню співпраці між українськими та іноземними правничими школами для обміну передовим досвідом.

У співпраці з Інститутом правничого письма (Legal Writing Institute - Home page | LWI (lwionline.org)) 30 червня з 18:30 до 20:30 за Києвом було організовано міжнародний онлайн-воркшоп “Global Legal Skills Virtual Workshop Series”. Англомовний захід передбачав пленарну сесію (60 хв.)  та роботу у групах (60 хв., у Zoom кімнатах.) щодо окремих аспектів розвитку юридичної освіти.

У рамках панелі обговорення методологічної підтримка українських правничих шкіл було налагоджено міжнародну комунікацію між представниками українських правничих шкіл та представниками правничих шкіл США та інших країн, які належать до Global Legal Skills-спільноти, а також визначено напрями налагодження міжнародної співпраці задля розвитку юридичної освіти в Україні.

За результатами проведених обговорень представники українських та іноземних правничих шкіл знайшли точки дотику з питань вдосконалення умов реалізації освітньо-професійних програм та освітнього процесу загалом, окреслили коло завдань для подальшого узгодження та впровадження спільних проєктів.