Психологічний тренінг для студентів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування»

12 листопада 2020 року керівник психологічної служби Плаксієнко І. Л. та соціальний педагог Овсієнко Ю. І. разом із кураторами Поповим С. В. і Муравльовим В. В. організували й провели для здобувачів вищої освіти першого і другого курсів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» тренінг «Як підсилити свій резилієнс у період карантину?».

Ірина Леонідівна ознайомила студентів із новим психологічним терміном «резилієнс», що означає здатність відновлювати своє фізичне і психічне здоров’я та повертатися до гармонічного стану після стресів і негараздів у повсякденному житті. В арсеналі психолога, крім презентацій і практичних порад, заплановані вправи, націлені на визначення факторів, що допомагають кожному по-своєму відновлювати психічне здоров’я у ситуаціях, у яких потрібні зосередження, концентрація та фізична витримка. Адже часто людина точно знає, чого вона не хоче, але рідко усвідомлює, що їй потрібно. Одним із завдань тренінгу саме і було визначення індивідуальних сприятливих чинників, що дозволять ефективно боротися зі стресом.

Отже, резилієнс, на думку психологів, можна розвивати у собі так само, як досягати результатів у спорті або опановувати іноземну мову.

 

Здобувачам вищої освіти було запропоновано виконати психологічні вправи, що допомогли оцінити особистий ресурсний потенціал і навчитися використовувати його в складних ситуаціях. Досвід свідчить, що під час тривалого карантину кожному особливо важливо знати, що його підтримує, наповнює позитивом, економить його життєві ресурси і допомагає структурувати життя. Саме на таких внутрішніх резервах людині й потрібно навчитися зосереджуватися. Пані психолог пояснила на прикладі спеціальних методик, як виявляти ці резерви, зосереджуватися на них і виховувати у собі стресостійкість.

Поради досвідчених фахівців завжди корисні для молоді. Тому необхідно використовувати всі можливості, які допомагають поліпшити не тільки психічний стан, а й здоров’я загалом.

Сподіваємося на подальші цікаві й корисні зустрічі!

Аудиторія: 

Діяльність: