Психологічна самодопомога під час воєнного стану

 

Уже доброю традицією стали цікаві й корисні заходи, які організовують для студентів спеціальностей Філологія і Політологія представники психологічної служби Полтавського державного аграрного університету. Під час березневих і квітневих зустрічей та психологічних тренінгів для студентів першого курсу було приділено увагу надзвичайно актуальним темам, пов’язаним зі збереженням і відновленням психічного здоров’я сучасної молоді в умовах воєнного стану.


Соціальний педагог психологічної служби кандидатка педагогічних наук, доцентка Алла Ільченко провела інтерактивний захід «Самодопомога під час панічних атак». Студенти ознайомилися з основними чинниками, які можуть провокувати панічні атаки, найбільш дієвими способами боротьби з цим тривожним станом, зокрема опанували техніки для подолання панічних атак «Заземлення», «Дихання» та інші.


Керівниця психологічної служби, практичний психолог, психоаналітик, арт-терапевт Ірина Плаксієнко під час проведення зі студентами тренінгу «Стрес та стресостійкість» поділилася досвідом, як зберегти ресурсний потенціал організму, сформувати стресостійкість в особливо тривожних ситуаціях. Унікальні методи саморегуляції здобувачі вищої освіти мали змогу засвоїти практично. У процесі спільного виконання різноманітних вправ, які викликали особливе захоплення молоді, вдалося визначити рівень стресостійкості кожного, опанувати головні способи подолання стресу, опанувати техніки розслаблення й самоконтролю.


Варто пам’ятати загальновідому істину: «Важливо не те, що з нами відбувається, а те, як ми до цього ставимося». Уміння бути врівноваженим, спокійним – запорука щасливого життя!
Щиро дякуємо представникам психологічної служби ПДАУ за неоціненну підтримку студентської молоді!
Переконані, що надані практичні поради допоможуть нашим юнакам і дівчатам з легкістю долати будь-які труднощі!