Психологічна підтримка учасників освітнього процесу ПДАУ!

 

21 жовтня 2022 року відбулася онлайн зустріч магістрантів 1 року навчання спеціальностей 051 Економіка, 073 Менеджмент, 075 Маркетинг, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, 081 Право, 126 Інформаційні системи та технології, 281 Публічне управління та адміністрування із соціальним педагогом психологічної служби ПДАУ Юлією ОВСІЄНКО. До зустрічі долучилися заступники директора ННІ економіки, управління, права та інформаційних технологій Ірина Загребельна  і Тетяна Дядик та викладачі випускових кафедр інституту.

Соціальний педагог Юлія ОВСІЄНКО повідомила про історію створення психологічної служби як незалежного структурного підрозділу Університету, про мету, пріоритетні напрями та основні завдання діяльності психологічної служби ПДАУ, про особливості та практику збереження психічного здоров’я та психологічну підтримку учасників освітнього процесу.

Увагу присутніх на зустрічі  було зосереджено на можливості кожного як студента, так і викладача отримати кваліфіковану психологічну допомогу від представників психологічної служби ПДАУ: практичного психолога Ірини Плаксієнко та соціального педагога  Алли Ільченко.

Пані Юлія розповіла про співпрацю психологічної служби ПДАУ із міськими молодіжним організаціями, діяльність яких спрямована на підтримку психічного здоров’я молоді та її адаптації до чинників, що негативно впливають на психічний стан людини.

Для магістрантів 1 року навчання ця зустріч була першою, але в подальшому психологічна служба планує обговорення з магістрами актуальних проблем з підтримки свого психічного здоров’я та проведення розвивально-психологічних  тренінгів з розвитку особистості.