Проєкт Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022/2023»

 

Полтавський державний аграрний університет разом з 15 іншими ЗВО України  з січня 2022 року бере участь у проєкті «Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022/2023» («Управління інтернаціоналізацією та німецько-українським академічним співробітництвом 2022/2023»).

З 25 квітня по 29 квітня 2022 року відбудеться вже 3 цикл семінарів на тему «Internationalisation at Home» (Інтернаціоналізація вдома) за участі всесвітньовідомих експертів у цій галузі (Espeth Jones,Tanja Reiffenrath, Sake Jager, María Cortés Puch).

Проєкт Management of Internationalisation and German-Ukrainian Academic Cooperation 2022/2023» був розроблений Міжнародним офісом Університету Лейбніца в Ганновері за підтримки DAAD в рамках програми «Підтримка інтернаціоналізації українських вищих навчальних закладів – програми підвищення кваліфікації для адміністраторів українських вищих навчальних закладів у сфері освіти та академічного менеджменту (2022-2023 роки)».

Основна мета 18-місячного навчального курсу – забезпечити співробітників українських університетів новітніми знаннями про різні аспекти інтернаціоналізації та навчити їх менеджменту інтернаціоналізації, а також розвивати німецько-українську співпрацю.

 

Учасником курсу від нашого Університету виступає начальниця відділу міжнародних зв’язків Тетяна Капіталова.

 

Навчання складатиметься з 5 модулів:

  1. Background knowledge of internationalization
  2. Competencies on the design and management of internationalization
  3. Soft skills
  4. Management skills
  5. Practical part

Слухачі програми:

  •  дізнаються про концепції та стратегії інтернаціоналізації вищої освіти в різних країнах;
  • матимуть змогу порівняти німецьку та українську системи, а також структуру університетів;
  • дізнаються як справлятися з усіма аспектами академічної мобільності та наукового співробітництва;
  • дізнаються як розробляти та реалізовувати відповідну стратегію інтернаціоналізації чи будь-який інший індивідуальний проєкт зі сфери інтернаціоналізації, котрий актуальний для їх власного університету;
  •  дізнаються про наявні інструменти фінансування для міжнародного співробітництва.

 

 Детальна інформація ТУТ