Представники ПДАУ відвідали Терешківську територіальну громаду в рамках співпраці відповідно до попередньо укладеного меморандуму

 

26 жовтня голова Терешківської ТГ Віталій Турпітько радо зустрів делегацію Університету на чолі з ректором ПДАУ Олександром Галичем

Терешківська громада — "Полтавський смарагд", центр економічного зростання поруч з Полтавою, потенціал якого ґрунтується на унікальному поєднанні різноманітних переваг для розвитку малого та середнього підприємництва. Багаті природні ресурси громади є частиною Смарагдової мережі України, роблять її туристично привабливою і водночас накладають на неї  зобов’язання дотримуватися принципів сталого розвитку  в усіх сферах життєдіяльності. 

Загальна площа Терешківської ТГ становить 20939,14 гектара, значна частина цих земель (60 %) призначена для сільськогосподарського використання. Ця структура земельного фонду є надійною основою для подальшого економічного розвитку регіону.

Терешківська ТГ має потенційні інвестиційні об'єкти та розроблені концепції розвитку та комплексний план просторового розвитку, що свідчить про готовність громади просуватися вперед і залучати інвестиції для соціально-економічного зростання.  Одним із ключових кроків є створення індустріального парку, адже вони відіграють важливу роль у відновленні економіки після війни. Тож Терешківська ТГ шукає бізнес-партнерів для його облаштування.

Під час зустрічі обговорювалися  конкретні напрями співпраці. Представники ПДАУ планують долучитись до проведення енергоаудиту будівель, особливо тих, де використовують піролізні твердопаливні котли.

Не обійшли увагою і необхідність визначення меж лісових насаджень у територіальній громаді.  

Ще один перспективний напрям, у реалізації якого можуть допомогти спеціалісти ПДАУ, — це навчання пілотів агродронів. Хоча ця  професія нова, проте дуже перспективна.

Ми впевнені, що наша спільна робота з Терешківською ТГ принесе позитивні зміни та сприятиме подальшому розвитку регіону.