Представники інженерно-технологічного факультету ПДАУ відвідали ТОВ «Завод Кобзаренка»

 

8 грудня 2023 року студенти спеціальностей 208 Агроінженерія, 274 Автомобільний транспорт, аспіранти спеціальності 133 Галузеве машинобудування та викладачі інженерно-технологічного факультету ПДАУ Олександр БРИКУН, Олександр ГОРБЕНКО, Сергій ЛЯШЕНКО та Юрій ЯЦЕНКО відвідали виробничі потужності ТОВ «Завод Кобзаренка», розміщені у смт Липова Долина Сумської області.

Цікавій і пізнавальній екскурсії територією, яку проводили керівник виробництва Сергій СЛЮСАРЕНКО та головний інженер-конструктор Андрій ПАЛАЖЧЕНКО, не завадила навіть справжня зимова погода.

На початку екскурсії студенти мали змогу вивчати весь цикл виготовлення різної продукції – від проєктування до безпосереднього виробництва, відвідали всі найголовніші відділи та виробничі цехи. Потім екскурсанти переглянули парк готової продукції, ознайомилися з особливостями найцікавіших моделей, і отримали відповіді на свої запитання, зокрема щодо міжнародної логістики та експорту.

Актуальним елементом огляду різноманітних видів обладнання та своєрідною підготовкою до майбутнього заліку стало експромтне заняття із дисципліни «Механізація сільськогосподарського виробництва» від гаранта ОП Технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва Сергія ЛЯШЕНКА на матеріально-технічній базі заводу.⠀⠀

Під час зустрічі викладачі спільно із представниками виробництва обговорили їхні потенційні пропозиції щодо проєктів освітньо-професійних програм Автомобільний транспорт та Технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Також приділили значну увагу питанням проходження практики, стажування та працевлаштування студентів і випускників ПДАУ.