Поєднання освіти, науки і виробництва

9 жовтня 2020 року викладачі кафедр захисту рослин та рослинництва Полтавської державної агарної академії в межах реалізації угоди про співпрацю відвідали Arnika Organic (агропромислова група «Арніка») – виробника та експортера вирощеної ним органічної продукції, сертифікованої за міжнародними та національними стандартами органічного виробництва.

Компанія «Арніка» є одним із ефективних виробників органічної сільськогосподарської продукції в Україні, що застосовує найновіші технології та сучасну техніку.

Відбулася змістовна зустріч із директором з виробництва, шеф-агрономом агропромислової групи Сергієм Середою. Серед розглянутих питань була підготовка фахівців у сфері захисту і карантину рослин, які б відповідали сучасним потребам підприємства з урахуванням специфіки роботи компанії «Арніка».

Сергій Середа звернув увагу на необхідність підготовки фахівців із вирощування органічної продукції, які б володіли сучасними знаннями агротехнічних прийомів захисту рослин і біологічного методу. Наголосив на важливості вміння раціонально поєднувати методи захисту рослин із метою отримання екологічно безпечної рослинницької продукції.

У ході обговорення стейкхолдер рекомендував збільшити обсяг вивчення дисциплін, спрямованих на розуміння предметної області та професійної діяльності. Також було відмічено, що потрібно більше уваги приділяти вивченню дисциплін, спрямованих на здобуття фахових компетентностей, розуміння концепцій і принципів аграрних наук.

Поєднання освіти, науки і виробництва є основою роботи кафедри захисту рослин ПДАА.

Цікавим було спілкування із керівником відділу ентомології і фітопатології Інституту органічного землеробства «Арніка» Олексієм Гумовським і його колегами

Зустріч із колективом лабораторії якості насіння.

Відвідали фітотрон (клімокамеру), де Анастасія Цвірінько ознайомила з напрямами селекції технічних конопель.

Склади «Арніки» розраховані на одночасне зберігання до 37 тис. тон органічної продукції.

З огляду на особливості роботи компанії «Арніка» особлива увага приділяється машино-тракторному парку, оскільки саме від якості обробітку ґрунту значною мірою залежить продуктивність культури та якість отриманої рослинницької продукції.

Аудиторія: 

Діяльність: