Популяризація принципів і норм академічної доброчесності

З метою популяризації принципів і норм академічної доброчесності 11 грудня 2023 року на факультеті обліку та фінансів відбувся черговий захід на тему «Правила цитування й оформлення бібліографічних джерел», участь у якому взяли здобувачі вищої освіти ступеня бакалавра за спеціальностями Філологія й Політологія. Провела захід доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Світлана Макарець.

Означена тема має прикладне значення при написанні рефератів, курсових і кваліфікаційних робіт. Тож основними питаннями, які були винесені на обговорення, були такі: види цитувань і вимоги до них, посилання в науковій роботі, оформлення списку використаних джерел, бібліографічні менеджери.

Студенти мали змогу на конкретних прикладах ознайомитись із загальними правилами цитування та посиланнями в науковій роботі, алгоритмом складання списку літератури та тим, як безпомилково його оформити. Спікерка звернула увагу присутніх на те, що приклади оформлення списку використаних джерел можна знайти на сторінці бібліотеки ПДАУ, а також порадила використовувати у своїй роботі такий бібліографічний менеджер як Grafiati, завдяки якому можна автоматично створювати бібліографічні посилання і списки літератури за українськими та міжнародними стандартами.