Полтавський державний аграрний університет спільно з Терешківською сільською радою впроваджує ефективні заходи з поліпшення енергоефективності громадських будівель

 

17 січня 2024 року завідувач кафедри будівництва та професійної освіти інженерно-технологічного факультету ПДАУ Сергій Яхін і доцент кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології ПДАУ Володимир Калініченко зустрілися з керівництвом Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області для обговорення результатів енергетичного аудиту громадських будівель у селищі Заворскло.
⠀⠀⠀⠀⠀
Зустріч відбулася в атмосфері співпраці та взаєморозуміння між університетськими фахівцями та представниками місцевої влади. Головним питанням на порядку денному засідання було обговорення результатів енергетичного аудиту, проведеного спільною командою експертів. Було представлено детальні дані про енергоспоживання в громадських будівлях і можливі шляхи його оптимізації. Експерти ПДАУ висвітлили перспективні напрями впровадження енергоефективних технологій та інновацій.
⠀⠀⠀⠀⠀
Оптимізація енергоспоживання у громадських будівлях є ключовим елементом сталого розвитку сільської території. Спільна робота з місцевими органами влади дасть змогу ефективно впроваджувати інновації та сприяти економії енергоресурсів.
⠀⠀⠀⠀⠀
Ця ініціатива є яскравим прикладом взаємодії закладу вищої освіти та місцевої влади з метою розвитку сталої та енергоефективної громади. Полтавський державний аграрний університет підтверджує свою готовність продовжувати спільні ініціативи, спрямовані на покращення якості життя та забезпечення енергетичної ефективності на рівні сільських громад.