Полтавський державний аграрний університет налагоджує співпрацю з Лестерським Університетом

Полтавський державний аграрний університет долучився до ініціативи «Єднання» («UK-Ukraine Twinning Initiative»), що була створена британською консалтинговою компанією у сфері вищої освіти Cormack Consultancy Group за підтримки організації «Університети Великої Британії». Зазначимо, що ініціатива єднання покликана об’єднати зусилля українських університетів з британськими вишами-побратимами, які мають схожі профілі, розміри та спеціальності. 26 липня 2022 року відбулась перша онлайн-зустріч з представниками University of Leicester (Лестерського Університету) за участі співробітниці Cormack Consultancy Karen Biazzo. University of Leicester (https://le.ac.uk/) - державний дослідницький університет, розташований в самому центрі Англії, в одному з найбільш молодіжних та інтернаціональних міст Великобританії - Лестері. Університет був заснований як Університетський коледж Лестершира і Ратленд в 1921 році. У рейтингу Times Higher Education (THE) університет посідає 23 місце серед 766 університетів світу та 4 місце у Великобританії.
 
На зустрічі проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег ГОРБ і начальниця відділу міжнародних зв’язків Тетяна Капіталова презентували Полтавський державний аграрний університет та окреслили можливі шляхи подальшої співпраці, серед яких пріоритетними є:
 
– залучення фахівців з Лестерського Університету до освітнього процесу в ПДАУ;
– курси англійської мови для студентів, викладачів та співробітників університету;
– проведення спільних досліджень;
– мобільність студентів і викладачів.
 
Найближчим часом заплановано проведення трьох робочих онлайн- зустрічей, за результатами яких між освітніми установами відбудеться підписання Меморандуму про порозуміння, що дозволить підтримати Полтавський державний аграрний університет як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.