Полтавський державний аграрний університет – лідер в області та Україні за рейтингом з акредитацій освітніх програм!

 

Протягом 2019–2022 років Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти здійснювало акредитаційну експертизу освітніх програм у 206 закладах. При оцінці фахівці вимірювали рівень їх ефективності за чітко визначеними параметрами. Показниками, що лягли в основу цього дослідження, є: загальна кількість акредитованих освітніх програм, кількість акредитованих освітніх програм, визначені як «зразкові», кількість акредитованих терміном на 1 рік освітніх програм, які визначені як «умовні», кількість освітніх програм, що пройшли акредитаційну експертизу, але не отримали сертифікат про акредитацію й отримали статус «не акредитація».

 
Освітня програма повинна не просто давати комплекс знань, умінь і навичок, але передусім
усебічно розвивати особистість студента, магістра чи аспіранта. За формальною коректністю документа, її його відповідністю встановленим нормам завжди має стояти життєво вивірений, конкретно зорієнтований підхід до навчально-виховного процесу і кожного його учасника. Пам'ятайте, що акредитовано — значить якісно! 


За результатами оприлюдненого рейтингу, Полтавський державний аграрний університет утримує провідні позиції в області й Україні. У складних умовах пандемії та війни ми формуємо комфортне середовище спільного професійного розвитку, соціальної взаємодії та відповідальності. ПДАУ посів 13 місце (із 206 закладів), що є свідченням ефективної роботи всієї університетської спільноти, показником якісних освітніх послуг, котрі надаються у ЗВО. 
Об’єктивна висока оцінка діяльності професорсько-викладацького і студентського колективу ПДАУ надихає всіх нас на подальшу працю. Тримаємо й будемо впевнено тримати високу планку якості!

Результати розрахунку рейтингу акредитацій освітніх програм для ЗВО України за весь період їх проведення (вересень 2019 року — грудень 2022 року) наведені за посиланням:   
http://www.euroosvita.net/index.php/?category=1&id=7874&fbclid=IwAR0I9Bs...