Полтавський державний аграрний університет і Група компаній «Нива Переяславщини» розвивають співпрацю

 

30 січня 2024 р. з робочим візитом у ПДАУ завітали представники Групи компаній «Нива Переяславщини» Андрій Клименко, головний технолог з тваринництва (технологічна частина), та Олександр Трохименко, головний технолог з тваринництва (технічна частина).
 
Під час  зустрічі представники Групи компаній обговорили з ректором Університету Олександром Галичем, деканом факультету ветеринарної медицини Сергієм Кулиничем, деканом факультету технологій тваринництва та переробки Анатолієм Шостею, начальником навчального відділу Андрієм Дорошенком і керівницею виробничої практики Тетяною Браславець подальші напрями співпраці, що сприяють підготовці здобувачів вищої освіти за ОПП Ветеринарна медицина, Харчові технології,  Технології виробництва і переробки продукції тваринництва з урахуванням тенденцій розвитку галузі свинарства, проблем і потреб виробництва. 
 
Група компаній запрошує здобувачів вищої освіти та випускників Університету до проходження практик, навчання на базі підприємства за дуальною формою та подальшого працевлаштування.
Пріоритетними напрямами діяльності Групи компаній «Нива Переяславщини» є вирощування свиней і м'ясопереробка. Потужності Групи компаній включають 12 свиновідгодівельних комплексів, де утримується 19,5 тис. маточного поголів’я свиней. Функціонує власний забійний цех і цех з виробництва м'ясної продукції під ТМ «П’ятачок», що реалізується у власній торговельній мережі та через дистриб'юторів. Для забезпечення власних потреб Група компаній на 24 тис. га землі у Бориспільському та Броварському районах Київської області  вирощує зернові культури (пшеницю, ячмінь, сою, кукурудзу) та зберігає їх на елеваторі потужністю 173 тис. т з сушильною потужністю 3 тис. т зернових на добу; також працює модернізований комбікормовий завод потужністю 230 тис. т  комбікормів на рік.
 
Група компаній продовжує розвиватися. Враховуючи потребу в переробленні відходів діяльності підприємства, а саме м’ясопереробного підприємства та мережі свинокомплексів, господарство у 2022 р. закінчило будівництво заводу з виробництва м'ясо-кісткового борошна, що застосовується як білкова добавка до кормів, комбікорму для худоби, добрива для  рослин у відкритому ґрунті.