Полтавський державний аграрний університет гостинно відкрив двері для делегації журналістів з різних регіонів

Полтавський державний аграрний університет гостинно відкрив двері для делегації журналістів з різних регіонів, які 17 червня завітали до нашого закладу освіти в рамках престуру.

Враховуючи значущість аграрного виробництва для економіки України, зацікавлення преси до цієї галузі знань заслуговує на сприяння з боку усіх профільних установ. Саме тому, керівництво ПДАУ приділило максимум уваги сьогоднішній зустрічі.

Спершу перед гостями виступила в.о. ректора Валентина Аранчій, яка презентувала спільну доповідь представників Університету на тему «Перспективи розвитку аграрної галузі в умовах війни та повоєнної відбудови». Очільниця ПДАУ розповіла про значний науково-педагогічний потенціал нашого закладу освіти, безпрецедентну підтримку молоді, а також міжнародне визнання у 23-х країнах світу.

Далі відбулися виступи Миколи Маренича, Анатолія Шості, Сергія Кулинича та Юрія Уткіна, що стосувалися сучасного стану аграрної галузі, особливостей діяльності у воєнний час та головних проблем сьогодення.

Друга частина престуру була присвячена діяльності ПДАУ в плані підтримки вимушено переміщених осіб, які покинули свої домівки на тимчасово окупованих територіях або у зонах ведення активних бойових дій. Перший проректор професор Олександр Галич зазначив, що з початку війни та дотепер університет дав прихисток 1250 особам.

Проректор із науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку Тамара Шаравара розповіла журналістам, що з метою психологічного розвантаження для діточок, внутрішньо переміщених із зони бойових дій, проведено низку майстер-класів, також організовано куточок дозвілля у бомбосховищі для більш комфортного перебування в ньому дітей під час повітряних тривог.

Крім змістовних доповідей учасники престуру оглянули мінілінію з переробки молока експертного центру «Milk Local Product» та ознайомилися з окремими науково-виробничими підрозділами Університету. Гості відмітили високий рівень підготовки заходу та турботу адміністрації ПДАУ про вимушених переселенців.