Підписано договір про співпрацю між Полтавською державною аграрною академією та Асоціацією APOLLO (Німеччина)

3 червня 2014 року Полтавська державна аграрна академія гостинно приймала представників асоціації APOLLO e.V. із міста Берлін, Німеччина.

Керівник Програми Стажування та підвищення кваліфікації Інна Бочуля та керівник Проекту співробітництва із країнами Східної Європи Бернд Беттхер провели презентацію міжнародних програм Асоціації APOLLO для студентів старших курсів, аспірантів та молодих викладачів Полтавської державної аграрної академії.

Програма стажування та підвищення кваліфікації APOLLO для випускників Полтавської держаної аграрної академії надає можливість отримати досвід роботи в АПК і почати будувати свою професійну кар’єру. Програма проводиться асоціацією APOLLO на замовлення Федерального міністерства продовольства, сільського господарства та захисту прав споживачів Німеччини (BMELV) у тісній співпраці із німецькими аграрними компаніями. Варто відзначити, що це перший візит представників Асоціації APOLLO на Полтавщину, що позначилося на важливості зустрічі саме у стінах Полтавської держаної аграрної академії.

Для більш успішної реалізації Проекту стажування та підвищення кваліфікації спеціалістів сільського господарства ректором Полтавської державної аграрної академії, професором Валентиною Аранчій був підписаний договір про співпрацю із Асоціацією APOLLO. У свою чергу представники Асоціації виразили велику надію на подальше плідне співробітництво із академією, як єдиним партнером Асоціації APOLLO у Полтавському регіоні.

APOLLO e.V. – це асоціація по співпраці в галузі екології , сільського господарства та розвитку сільських територій у Східній Європі. Громадська організація APOLLO була заснована у 1991 році на тлі позитивних тенденцій переломного періоду в країнах Східної Європи. Основною метою асоціації є сприяння розвитку аграрного сектору країн Східної Європи за допомогою організації програм з навчання та підвищення кваліфікації фахівців АПК Східної Європи: програми літньої виробничої практики для студентів, а також стажування для випускників аграрних вузів. Окрім цього регулярно організовуються спеціалізовані ознайомчі поїздки для широкого кола фахівців АПК.
Екологічна свідомість, соціальна, громадська та політична відповідальність відрізняють діяльність асоціації APOLLO e.V. Успіх освітніх програм APOLLO відображається у широкій мережі контактів, що об’єднує різних представників – від фахівців сучасного сільського господарства до сфери освіти, культури і політики Німеччини країн Східної Європи.