Підписання угоди про науково-технічне співробітництво на Інженерно-технологічному факультеті

Наш виш здавна славився в області, державі, ближньому зарубіжжі й інших країнах світу гостинністю, дружніми стосунками із підприємствами, фірмами і компаніями, сфера професійної діяльності яких пов’язана не лише із агропромисловим комплексом.

Наші випускники – це авторитет закладу вищої освіти, їхні професійні здобутки – це наш імідж, їхнє благополуччя – наша репутація.

Уже стало доброю традицією за ініціативи відділу сприяння працевлаштуванню студентів і випускників та підтримки адміністрації вишу і факультетів щороку організовувати для здобувачів вищої освіти захід «Ярмарок вакансій». До нас зазвичай із задоволенням і професійним інтересом приходили гості із виробництва, які готові були відповідати на всі запитання як викладачів, так і молоді, зацікавленої у працевлаштуванні.

Добрі традиції продовжуються, і навіть в умовах карантину із дотриманням усіх правил і обмежень на інженерно-технологічному факультеті Полтавського державного аграрного університету (ПДАУ) відбулася низка подій.

24 листопада 2020 року за участі декана інженерно-технологічного факультету Ігоря Дудникова, гаранта ОПП «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва», заступниці декана інженерно-технологічного факультету Олександри Біловод, завідувача кафедри галузевого машинобудування Сергія Яхіна, заступника декана інженерно-технологічного факультету Володимира Муравльова та головного технолога ПРАТ «Завод «Лтава» Людмили Головко відбулася робоча зустріч із приводу обговорення проєкту угоди про науково-технічне співробітництво на взаємовигідних умовах між нашим вищим навчальним закладом та підприємством.

 

 

Договір передбачає не тільки участь у спільних заходах (як очно, так і в режимі онлайн, що є актуальним у нинішній ситуації), зокрема, наш університет матиме можливість направляти своїх представників для обміну досвідом, а студентів – для проходження ознайомчих екскурсій, різноманітних практик на виробничих площах і сучасному обладнанні одного з провідних підприємств Полтавщини. Після узгодження всіх питань 25 листопада 2020 року ректор ПДАУ Валентина Аранчій і голова правління ПРАТ «Завод ”Лтава“» Едуард Хохлов підписали угоду. Сподіваємося на плідну співпрацю, науково-технічне взаємне зростання, зміцнення професійних стосунків на взаємовигідних умовах.

26 листопада на запрошення ПДАУ відбулася зустріч головного технолога ПРАТ «Завод ”Лтава“» Людмили Головко та студентів 3-го курсу спеціальності «Галузеве машинобудування». Зустріч відбувалась у форматі лекції-діалогу, на якій студенти мали можливість ознайомитися зі специфікою роботи підприємства та отримати корисні знання безпосередньо від практика, який працює в галузі машинобудування. Здобувачам вищої освіти були продемонстровані зразки продукції, опис методів обробки та необхідного обладнання і устаткування. Вони мали можливість як відповісти на поставлені запитання головного технолога, так і отримати відповіді на свої запитання, зокрема, які вимоги до знань і навичок випускника вишу існують на підприємстві, як відбувається підготовка молодих фахівців на заводі. Подібні зустрічі дають можливість студентам отримати додаткові знання безпосередньо від виробника продукції. Зважаючи на великий парк верстатів із ЧПК, виробничі площі підприємства стануть ефективним місцем для набуття студентами інженерно-технологічного факультету професійних навиків.

27 листопада завідувач кафедри галузевого машинобудування Сергій Яхін провів робочу нараду щодо використання практичного досвіду підприємств під час підготовки студентів спеціальності 133 «Галузеве машинобудування». Крім представників різних кафедр, на неї була запрошена пані Людмила Головко, головний технолог ПРАТ «Завод ”Лтава“». Були обговорені питання щодо тематики курсового та дипломного проєктування, можливості залучення представників підприємства до проведення занять і різних видів практик.

 

Ось таким насиченим і плідним став минулий тиждень для інженерно-технологічного факультету Полтавського державного аграрного університету.