Перше засідання оновленого складу вченої ради ПДАУ

 
У вівторок, 20 вересня 2022 року, відбулося урочисте зібрання нової вченої ради Полтавського державного аграрного університету. 
 
На початку засідання голова вченої ради в. о. ректора професор  Валентина Аранчій вручила атестати доцента співробітникам Університету: кандидату сільськогосподарських наук, доценту кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Богдану Шаферівському та доктору технічних наук, професору кафедри будівництва та професійної освіти Станіславу Ковальчуку. 
 
 
 
 
Не залишилися поза увагою співробітники Університету, які захищали і захищають нашу Батьківщину від російської агресії. Вони отримали подяки за відданість, мужність і витримку.
 
 
Також подяку ПДАУ отримав  представник стейкхолдера — компанії Syngenta  — директор Північного бізнес-регіону Олександр Воропін.
 
 
Далі голова вченої ради презентувала звіт про роботу за 2017—2022 роки, після цього розпочалося голосування за нового голову. Одноголосно таємним голосуванням було переобрано в. о. ректора ПДАУ Валентину Аранчій, а її заступником —  першого проректора професора Олександра Галича. Він розповів про готовність Університету до освітнього процесу в умовах воєнного стану. Доповідь доповнив провідний фахівець із питань цивільного захисту Віктор
Бондаренко. 
 
Також відбулося представлення до присвоєння вченого звання професора науково-педагогічних працівників  Дмитра Дячкова, Юрія Поночовного, Олену Таран-Лалу та вченого звання доцента — Максима Петренка. 
 
Про затвердження змін до Перспективного плану розвитку Полтавського державного аграрного університету на період до 2025 року доповіла проректор з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку професор Тамара Шаравара. 
 
Моніторинг результатів складання семестрового контролю студентами ПДАУ за ІІ семестр 2021/2022 н. р. оприлюднив начальник навчального відділу кандидат економічних наук, доцент Андрій Дорошенко. 
 
Також було розглянуто низку інших питань, зокрема про: 
 
- обрання та затвердження голів постійних комісій нової вченої ради; 
- затвердження складу постійних комісій;
- затвердження положення та кількісного складу ради з якості вищої освіти Полтавського державного аграрного університету та багато інших питань, які були на порядку денному.
 
Під час засідання було розглянуто всі заплановані питання та окреслено основні напрями науково-педагогічної роботи у ПДАУ на найближчий час.
 
Голова вченої ради в. о. ректора Валентина Аранчій побажала новобраному складу плідної, творчої і натхненної роботи.