ПДАУ у співпраці з Університетом Лестера продовжує реалізацію міжнародного проєкту

Упродовж 01.04–31.08.2023 року Полтавський державний аграрний університет у співпраці з Університетом Лестера реалізує міжнародний проєкт “Traceability in food supply chains for improved global and national competitiveness” / “Простежуваність у ланцюгах постачання харчових продуктів для підвищення глобальної та національної конкурентоспроможності” під керівництвом Dr Hana Trollman (https://le.ac.uk/research/projects/traceability-food-supply).

 У межах цього проєкту вже друга делегація ПДАУ у складі  ректорки професорки Валентини Аранчій, співкоординаторки проєкту, професорки кафедри економіки та міжнародних економічних відносин  Юлії Самойлик, начальниці відділу міжнародних зв’язків Тетяни Капіталової, доцентки кафедри підприємництва і права Наталії Дем’яненко, доцентки кафедри підприємництва і права доцентки Ілони Яснолоб упродовж 26–30 червня 2023 року мала змогу відвідати колег з Університету Лестера.

Під час зустрічей обговорили проміжні результати чинного проєкту, а також напрями майбутньої співпраці. Jonathan Sheen детально описав можливості фінансування досліджень у Великобританії, зокрема у партнерстві з Україною.

Особливою захопливими стали відвідини Space Park Leicester (Космічного парку Лестер). Цей Космічний парк (https://www.space-park.co.uk/) є настільки вражаючим і популярним, що охочі потрапити у нього заздалегідь бронюють собі час. Екскурсію Космічним парком провів директор відділу стратегічних партнерств Space Park Leicester професор астрофізики та космічної науки Martin Barstow, який, крім того, став лідером у розробленні концепції парку і створив унікальний економічний космічний кластер з бізнес-партнерами.

Університет Лестера визнаний на національному рівні як провідний центр, який виступає за дослідження тварин для медичної користі, які проводяться в чітких морально-етичних рамках. Наша делегація змогла особисто у цьому пересвідчитись, відвідавши Центр досліджень тварин. Центр забезпечує виняткове середовище як для тварин, так і для дослідників.  

Дякуємо Dr Hana Trollman за організацію проведених заходів, чудову екскурсію містом, дякуємо науковцям Університету Лестера за отриманий досвід і всебічну підтримку.

Більше інформації про Університет Лестера можна знайти тут:

https://www.youtube.com/watch?v=q0FoSRwQe4k

 

This is a campus tour video:

https://www.youtube.com/watch?v=9Dcuq2DfArY

 

This is a link to all University of Leicester videos:

https://www.youtube.com/user/universityleicester