Пам'ятi професора Д. М. Фесенка

Для вшанування пам’яті видатного науковця, ветерана, передовика та реформатора облікових наук Дмитра Мусійовича Фесенка кафедра бухгалтерського обліку ініціювала проведення міжнародної конференції.

Вступне слово було надано декану факультету обліку та фінансів, професору Дорогань-Писаренко Людмилі Олександрівні та завідувачу кафедри бухгалтерського обліку, професору Плаксієнку Валерію Яковичу.

Згадати життєвий шлях, досягнення та роботу Дмитра Мусійовича прийшли колеги, друзі, студенти, які освоювали науку під керівництвом професора Фесенка та студенти, які гризуть граніт облікових наук сьогодення.

Про життєвий шлях, війну, навчання та роботу Дмитра Мусійовича Фесенка розповіла його учениця, а нині професор кафедри бухгалтерського обліку Єрмолаєва Марина Валентинівна.

Карпенко Ніна Григорівна, доцент кафедри організації обліку та аудиту, підвела підсумок наукової роботи професора Фесенка та презентувала виставку його робіт, що збереглися у бібліотеці академії та власних архівах колег.

 

Також до слова був запрошений професор Шейко Сергій Володимирович, завідувач кафедри філософії, історії та педагогіки, який згадав свої аспірантські роки за часів керування відділом аспірантури Д.М. Фесенком.

Надалі конференція перейшла у науково-практичний аспект і з доповіддю «Методичні підходи до визначення витрат на управління підприємством у системі оцінки ефективності менеджменту агроформувань» виступив кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Харківського національного аграрного університету ім. В.В. Докучаєва Макогон Віталій Вікторович.

Кандидат економічних наук, доцент кафедри організації обліку та аудиту Дугар Тетяна Євгеніївна презентувала доповідь «Державний аудит: проблеми сьогодення»

Всі учасники конференції отримали сертифікати, позитивні емоції та досвід від проведеного заходу.