Ознайомчий візит у м. Миргород - як це було

21 квітня 2016 року, у рамках співпраці зі Спільним Проектом ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" делегація Полтавської державної аграрної академії (50 осіб), до якої ввійшли студенти та викладачі прийняли участь у декількох заходах, зокрема - у роботі Форуму місцевого розвитку у місті-партнері Проекту - у Миргороді.

Форум місцевого розвитку - це невід'ємний захід, що відбувається з певною періодичністю у всіх районах та містах, де працює Проект. Головною метою є налагодження співпраці між усіма учасниками процесу, виявлення та вирішення поточних питань, що можуть виникати між учасниками. Ось і цього разу нам пощастило прийняти участь такому Форумі, головним питанням порядку денного якого було "Стан впровадження мікропроектів у рамках проекту ЄС/ПРООН".

Учасники, що прийшли на зустріч, мали можливість поспілкуватися з Міським головою Сергієм Павловичем Соломахою, який люб'язно давав відповіді на всі поставлені, учасниками Форуму, запитання.

Надзвичайно цікавою та змістовною стала розповідь начальника муніципальних ініціатив Миргородської Міської ради Тетяни Усик, яка, до речі є випускницею нашої академії, щодо участі м. Миргород у різних міжнародних Проектах, з якими можна ознайомитися на офіційному сайті м. Миргород http://myrgorod.pl.ua/page/proekty-mista/jesproon-mrg також дізналися про особливості роботи Ресурсного центру, що працює у Миргородській міській раді. Про хід реалізації Проектів, що підтримує Спільний Проект ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" розповіла його координатор - Ганна Саєнко.

Також прийняли участь у Інформаційному семінарі для ознайомлення з діяльністю Проекту для представників району, що не являється партнером Проекту - у Миргородській районній державній адміністрації зустрілися з активом району, головами сільських та селищних рад.

Приємно зазначити, що для всіх присутніх, без виключення, дана зустріч була цікавою. Координатори Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" по завершенню своєї презентації відповідали на запитання учасників, пояснювали умови участі та необхідність мобілізації власних громад, представниками якої являється кожен присутній.

Але на цьому наш ознайомчий візит не завершився. Студенти та викладачі прийняли участь у практичному семінарі - відвідали ті об'єкти, які реалізуються у м. Миргород за підтримки Спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Подивилися, як функціонує Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) "Прогрес" та "Хорол", поспілкувалися з їх мешканцями, членами правління. Окрім цього мали можливість зустрітися з ініціативними групами тих будинків, які ще тільки збираються створити ОСББ.

Повертаючись до Полтави завітали ще до одного цікавого соціального об'єкту - Шишацьку обласну гімназію-інтернат для обдарованих дітей, що знаходиться у районному центрі.

Директор школи ознайомила всіх бажаючих з новою, якісною наявною матеріально-технічною базою, профільними класами, інтернатом, де проживають учні, з методологією викладання та виховання учнівської молоді.

Всі присутні були вражені тим, що побачили. Це справді навчальний заклад нового покоління, Європейського типу. Шишацька гімназія це яскравий приклад для наслідування, і розуміння того, що тільки об'єднавши свої зусилля, вклавши душу та постійно прагнучи кращого - отримаємо перемогу. 

Полтавська державна аграрна академія висловлює щирі слова вдячності за підтримку ініціатив та можливість здійснення ознайомчого візиту керівництву Спільного Проекту "ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду", за організацію змістовної програми - координаторам Проекту у Полтавській області, Галині Бут та Віталіні Старчик, за теплий прийом та можливість спілкування: керівництву Миргородської РДА та Районної ради, меру м. Миргород - Сергію Соломасі, представникам Об'єктів м. Миргород, де реалізовується Проект та директору Шишацької обласної гімназії-інтернату для обдарованих дітей Надії Діденко.

Подібні візити - є дуже важливими для наших студентів, оскільки тільки побачивши на власні очі, як інші люди працюють, об'єднавши свої зусилля та впевнено ідучи до спільної мети, змінюючи при цьому своє ставлення до життя - вони зрозуміють, що все і справді у їхніх руках.

А ми маємо зрозуміти, що кожна людина має зайняти своє, власне, місце під сонцем та якісно і професійно виконувати свою місію у цьому світі:)