Обліковці – у майбутньому, «зіркові» вступники – сьогодні

 
Ось і вщухли пристрасті, радощі та розчарування вступної кампанії 2022. Для навчальних закладів вона була надскладною, оскільки цьогоріч мала статус «воєнної» і в ній було на 40% менше учасників (потенційних абітурієнтів), ніж у 2021 році.
 
Попри ці негативні чинники, кафедра обліку і оподаткування достойно справилася із завданнями набору: за всіма освітньо- кваліфікаційними рівнями показники контингенту порівняно з минулим роком було покращено. Тож колектив кафедри може по праву пишатися цьогорічними вступниками, адже серед них є справжні «зірки».
 
На 1-й курс денної форми навчання за спеціальністю 071 Облік і оподаткування вступила Куц Вікторія, випускниця Полтавської ЗОШ № 27, яка має золоту медаль і неперевершений результат НМТ – 200 балів з усіх предметів. У школі Вікторія була заступницею президента школи та головою комісії «Знання». Дівчина відома також волонтерською діяльністю, вона організовувала та брала участь у благодійних проєктах «Милосердя єднає серця», «Діти дітям», «Подаруй немовляті тепло», «Паростки добра» та інших.
 
Колектив Стасівської ЗОШ також підготував «зіркову» абітурієнтку – Клишу Олександру, яка при вступі на навчання за спеціальністю 071 Облік і оподаткування мала золоту медаль і конкурсний бал 200. Олександра неодноразова переможниця обласних етапів літературних конкурсів та олімпіад, має талант до рукоділля та низку захопливих хобі.
 
Першокурсником-обліковцем також став успішний випускник- медаліст Решетилівського ліцею імені І. Л. Олійника Віталій Дерев’янко, його конкурсний бал становив 185. Приємно, що Віталій – «абітурієнт у другому поколінні»: його мати Ніна Дерев’янко була випускницею факультету обліку та фінансів, успішно захистила дипломну роботу на кафедрі обліку і оподаткування, а нині очолює облікову службу одного з найбільших агропідприємств Решетилівського району. У шкільні роки Віталій був активним учасником олімпіад, краєзнавчого гуртка та гуртка «Я обираю географію», тому він вирішив поєднати навчання за двома спеціальностями: Облік і оподаткування та Геодезія.
 
Крім першокурсників, цього року кафедра обліку і оподаткування залучила також багато непересічних абітурієнтів – випускників коледжів і на скорочений термін навчання, і на здобуття ступеня магістра. Дякуємо вам, вступники, за вибір нашого Університету і фаху, пишаємося вами та надалі будемо надихати вас на майбутні професійні звершення!!!