Навчально-заводська практика на ПП «Лубнимаш»

І семестр 2022/2023 навчального року для студентів 2-го курсу спеціальності 133 Галузеве машинобудування розпочався із навчально-заводської практики у місті Лубни на ПП «Лубнимаш».

ПП «ЛУБНИМАШ» – український виробник елеваторного обладнання, що  було засноване у 1888 року. Завдяки унікальному поєднанню традицій виробництва і технічних інновацій продукція підприємства успішно конкурує на світових ринках із найкращими закордонними компаніями-виробниками елеваторного обладнання. До речі, ПП «ЛУБНИМАШ» було першим підприємством в Україні, що отримало європейський  сертифікат якості.

      

Завод має власне ливарне, ковальське, фарбувальне виробництво, нову малярну дільницю з інфрачервоним світлом, складальні та механічні цехи, інструментальні,  зварювально-складальні та заготівельні ділянки, склади матеріалів і готової продукції. Наразі на території заводу триває будівництво нового цеху.

      

Практика розпочалася із проведення для здобувачів вищої освіти інструктажу з техніки безпеки та екскурсії по території заводу. Враховуючи специфіку виробництва, студенти були поділені на підгрупи, щоб кожен із них міг на власні очі побачити різноманітність і весь масштаб виробничого процесу підприємства – від закручування гайок у цеху на монтажних трубах до виготовлення 3D-моделей у технічному відділі у спеціалізованій програмі «T-Flex».

      

      

Але попри свій юний вік і брак досвіду в цій сфері, студенти завзято бралися до різної роботи. Деякі навіть не збиралися повертатися в Полтаву.

«Я б залишився працювати на заводі хоч і відсьогодні, але розумію, що потрібно ще багато чого вивчити на парах», – висловлював думку своїх одногрупників Дмитро Будяков.

      

Після проходження першого етапу навчально-заводської практики студенти з нетерпінням чекають на її продовження наприкінці ІІ семестру. А наразі здобувачі вищої освіти з позитивним настроєм очікують подальшого навчання, щоб згодом використати нові теоретичні знання на практиці.

   

Аудиторія: 

Діяльність: