Навчальні зустрічі здобувачів вищої освіти за ОПП Фінанси, банківська справа та страхування із фахівцями-практиками: підсумки

Навчальна практика є важливою сходинкою, що забезпечує перехід від теоретичного навчання до професійної діяльності здобувачів вищої освіти. Одним із її елементів є зустрічі та бесіди зі стейкхолдерами. У межах навчальної практики «Фінанси підприємств» і «Страхування» перша ознайомча зустріч студентів-практикантів (ОПП Фінанси, банківська справа та страхування), керівниками якої є Людмила Василівна Бражник, Олександр Валентинович Безкровний та Олексій Петрович Зоря, відбулася зі страховим брокером StarLife Людмилою Іванівною Рудько, яка популярно розповіла про особливості добровільного страхування працівників, розвиток страхового ринку України та його перспективи. Доповідь викликала безперечну зацікавленість здобувачів вищої освіти.

Також відбулася зустріч із директоркою філії СК «Провідна» в Полтавській області Ларисою Григорівною Бездудною, яка попередньо ознайомила екскурсантів із напрямами діяльності відділів страхової компанії, їх мету. Наших студентів запросили пройти виробничу практику.

Керівниця відділення № 460 Полтавського регіонального управління «Ukrsibbank» Наталія Сергіївна Єгорова доступно розповіла про історію та основні напрями роботи своєї фінансової установи (зокрема розрахунково-касову роботу та роботу з преміальними клієнтами) і як потенційний роботодавець озвучила своє бачення необхідних компетентностей обраної спеціальності. Наталія Сергіївна є одним зі стейкхолдерів, що активно бере участь у розробленні освітньо-професійної програми Фінанси, банківська справа та страхування, а також вона, що дуже приємно, є колишньою випускницею нашого факультету обліку та фінансів. Наші екскурсанти із захопленням сприйняли надану інформацію та поставили численні запитання. Їх запросили влаштуватися на роботу в кол-центр.

Відбулася також онлайн-зустріч (відеоконференція) із заступницею директора з розвитку регіональної мережі «Українська універсальна біржа» Наталією Валеріївною Шокодько, яка презентувала процедуру аукціонів закупівлі та продажу через електронний майданчик Prozorro.

Студенти-практиканти мали ознайомчу зустріч із начальницею управління обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів Наталією Миколаївною Пилипенко та провідними фахівцями Головного управління Державної казначейської служби України в Полтавській області. Здобувачі вищої освіти отримали практичний досвід щодо специфіки роботи та функцій ДКСУ, механізму автоматизованих процесів фінансових операцій.

Загалом стейкхолдери висловили готовність сприяти практичній підготовці майбутніх фахівців і запросили їх на виробничу практику, яка розширить перспективи їхнього подальшого працевлаштування за обраним фахом.

Дякуємо стейкхолдерам за цікаві зустрічі, презентаційні доповіді, наданий практичний досвід і сподіваємося на подальшу співпрацю.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: