Науково-дослідна робота професора Поспєлова С.В. в СБК «Радянський» із упровадження агротехнічних прийомів підвищення якості сировини ехінацеї

Вже понад 20 років в СБК «Радянський» на Кобеляччині вирощують ехінацею. Завдяки тісній співпраці науковців і практиків на Полтавщині знаходяться найбільші площі цієї цілющої рослини в Європі. На кафедрі землеробства і агрохімії ім. В.І. Сазанова в умовах виробництва опрацьовуються різні способи розмноження ехінацеї, агротехнічні прийоми підвищення якості сировини. Цією тематикою вже багато років займається завідувач кафедри доктор с.-г. наук Сергій Поспєлов.

 

Нещодавно відбулася робоча поїздка до господарство, в ході якої він зустрівся із агрономами, оглянув посіви. Спостереження цього року показують, що опади в липні-серпні надзвичайно позитивно вплинули на ріст і розвиток культури, формування насіння.  На полі, де зібрали надземну масу у першу декаду липня, за два місяці сформувалась прекрасна отава, яка зараз квітує,  найкраща за всі роки вирощування. Насінник ехінацеї також знаходиться у чудовому стані, завдяки правильному агротехнічному догляду та оптимальним погодним умовам.