Науково-дослідна робота професора Кулика М.І.

   В період закінчення вегетації енергетичних культур найбільш повно можливо оцінити їх врожайні властивості насіння (біомаси) залежно від комплексного впливу низки чинників. Цією тематикою вже багато років займається професор кафедри селекції, насінництва і генетики Навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології доктор с.-г. наук Максим Кулик. Під його керівництвом проводяться дослідження згідно наукових тематик:

- «Оптимізація агроекологічних та технологічних факторів при вирощуванні енергетичних культур», державний реєстраційний номер 0120U102045 на період 2020–2025 рр.
- «Розробка заходів поліпшення якості насіннєвого та посадкового матеріалу енергетичних культур», державний реєстраційний номер 0121U108282 на період 2021–2025 рр.
   Нещодавно відбулася робоча поїздка на насіннєві посіви енергетичних культур, в ході якої Максим Кулик разом із аспірантами та магістрами спеціальності 201 Агрономія провели планові дослідження. Було проведено облік врожайності насіння, відібрані снопові зразки, що використовуються для лабораторних занять і сприяють логічному поєднання наукового та навчального процесів. Це у результаті дозволяє набути здобувачам вищої освіти певних компетентностей, здобути нові знання та навички й більш якісно опанувати матеріал навчальних дисциплін кафедри селекції, насінництва і генетики Навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології.